

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA JOGURTOVÉ KNEDLÍKY
Bezlepková směs na jogurtové knedlíky je sypká směs vyrobená z přirozeně bezlepkových surovin, určená k výrobě ovocných knedlíků vhodných pro celiaky. Ovocné (jogurtové) knedlíky jsou považovány za chloubu moravské a české kuchyně. První recept na ovocné knedlíky se datuje přibližně do 17. století. Jogurtové knedlíky mohou sloužit jako rychlý hlavní chod nebo zajímavý dezert.
Složení:
rýžová mouka, bramborové vločky [brambory 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidanty (estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, disiřičitan sodný), kurkuma], cukr, kukuřičný škrob, sušený jogurt 6 %, sušené odstředěné mléko, jedlá sůl, aroma
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg / kg)
Příprava:
Obsah sáčku smícháme s 270 ml studené vody a necháme 10 minut odstát. Navlhčenýma rukama tvarujeme z těsta kuličky o průměru 5 cm, které vkládáme do vroucí, mírně osolené vody. Vaříme mírným varem přibližně 15 minut. Podáváme přelité rozpuštěným máslem a sypané kakaem, strouhaným perníkem nebo přelijeme ovocným rozvarem a posypaeme strouhaným tvarohem nebo mletým mákem a cukrem. Z celého balení je možné připravit přibližně 8—9 knedlíků.
Nabídka bezlepkových sypkých moučníkových směsí od společnosti Labeta obsahuje směs na drobený dort , cheesecake , linecké cukroví , makovec , mazanec , muffiny , kakaové muffiny , palačinky , perník , perníčky , vanilinové rohlíčky a vánočku.
Skladování:
Skladujte v suchu.
Hmotnost: 300gr
Labeta je česká společnost, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.
Výrobce:
LABETA, a.s.
Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim, Česká republika