

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA CHEESECAKE
Bezlepková směs na cheesecake je sypká směs vyrobená z přirozeně bezlepkových surovin určená k výrobě cheesecakeku - tvarohového dortu, vhodného pro celiaky. Cheesecake je původem dezert z Řecka, konkrétně z ostrova Samos, kde byl oblíbeným pečeným dezertem. Tvořily ho dvě vrstvy, krusta ze sušenek a tvarohový krém. Dnes můžeme tvaroh částečně nebo úplně nahradit čerstvým sýrem (mascarpone, philadelpia, lučina aj.) - s každým druhem sýra získa cheesacake jinou chuť. Zdobíme ovocem nebo čokoládou, dle vlastní chuti.
Složení:
cukr, kukuřičná mouka, bramborový škrob, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, sušený vaječný bílek, sušené odstředěné mléko, zahušťovadla (guma guar, karubin); stabilizátor: E464-hydroxypropylmethylcelulóza, regulátor kyselosti: kyselina citrónová; kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), protispékavá látka: fosforečnany vápenaté, aroma
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg / kg)
Příprava:
Do směsi na přípravu korpusu přidáme vejce a máslo a vypracujeme hladké těsto.
Na pracovní desku si položíme pečící papír vystřižený podle dna dortové formy. Na střed papíru položíme těsto a přes potravinářskou folii vyválíme tak, aby okraje těsta přesahovaly asi o 3 cm okraje papíru. Těsto i s papírem přeneseme do formy, prsty přitlačíme okraje k formě a nožem zarovnáme. Těsto propícháme vidličkou a pečeme při 160 °C 10–15 minut.
Korpus po upečení necháme ve formě zchladnout a připravíme náplň.
Do směsi na přípravu náplně přidáme tvaroh a vodu, můžeme přidat také 2 žloutky a podle chuti citronovou kůru a šťávu. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut odstát, poté nalijeme do vychladlého korpusu, uhladíme a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a poté vyjmeme z dortové formy a podáváme.
Nabídka bezlepkových sypkých moučníkových směsí od společnosti Labeta obsahuje směs na drobený dort , cheesecake , linecké cukroví , makovec , mazanec , muffiny , kakaové muffiny , palačinky , perník , perníčky , vanilinové rohlíčky a vánočku.
Alergeny:
Výrobek může obsahovat skořápkové plody, sóju a hořčici.
Skladování:
Skladujte v suchu.
Hmotnost: 565gr
Labeta je česká společnost, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.
Výrobce:
LABETA, a.s.
Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim, Česká republika