

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ SYPKÁ SMĚS NA ŠLEHANÉ TĚSTO
Bezlepková směs Semixína je výbornou volbou, pokud si chcete doma upéct bábovku, roládu nebo třeba piškotový korpus. Směs vytvořená především z rýžové mouky, je odlehčenou skvělou alternativou klasické mouky - nejen, že je vhodná pro celiatiky, ale také obsahuje o 30% méně cukru než tradiční směsi.
Pokud chcete tmavou variantu těsta, snadno ji vytvoříte přidáním kakaa. Překvapte svou rodinu či přátele lehčím a zdravějším zákuskem!
Semix (SEMIX = SEmínka MIXovat = Zdravý život) je česká společnost, která už od roku 1995 vyrábí celozrnné cereálie, pekařské směsi pro výrobu špičkového pečiva, máku a dalších zdravých produktů, přičemž klade důraz na zpracování zrnin tak, aby v nich zůstaly v maximální míře zachovány veškeré živiny a minerální látky.
Z bezlepkových specialit dále máme oříškovou kaši z klíčeného ovsa a quinoy, tutéž kaši s kakaovými boby a datlemi anebo kaši z klíčeného ovsa, jablka a quinoy, dále pak ovesnou kaši s omega3 a rakytníkem, ovesnou kaši s omega3 a kustovnicí, ovesnu kaši s čokoládou, kešu a omega3, třízrnovou kaši natural, vícezrnnou kaši, ovesnou kaši se lnem a rakytníkem, chia kaši s jablkem a skořicí, pohankovou kaši s čokoládou, klíčenou pohankovou kaši s pekanovými ořechy a nakonec rýžovou kaši s malinami či s meruňkami. Dále můžete vyzkoušet dvě speciální bezlepkové kaše s vápníkem pro děti: ovesnou kaši s příchuti banánu a čokolády anebo ovocnou kaši s vápníkem.
SLOŽENÍ:
Rýžová mouka, cukr, pšeničný škrob deproteinovaný, emulgátor (E472b, E477, glukózový sirup, sójová mouka, E450), sušený glukózový sirup, sušená syrovátka, kypřící látky (E450, E500), bramborový a rýžový proteinový koncentrát, mořská sůl, okyselovadlo (E330), aroma, barvivo (E160a).
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
Může obsahovat vejce, skořápkové plody a sezam, jelikož se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž uvedené výrobky.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, dobře uzavřete.
PŘÍPRAVA BÁBOVKY, ROLÁDY NEBO PIŠKOTOVÉHO KORPUSU:
200g této směsi nasypeme do vyšší misky, přidáme 2 vejce a 20 ml vody (4 polévkové lžíce) a šleháme šlehačem na nejvyšší stupeň cca 8 minut.
Poté přidáme 40 ml oleje (6 polévkových lžic) a ještě krátce zašleháme.
Pak těsto vložíme do tukem vymazané a vysypané formy (26 cm) a pečeme 40-50 minut při teplotě 150-170°C.
Po upečení vyjmeme z formy a necháme zcela vychladnout.
! Při přípravě rodlády je čas pečení 10-15 minut.
Výrobce:
SEMIX PLUSO, spol. s.r.o.
Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika