Obrázek (1)
Obrázek
Obrázek

Čokoládový dort bez lepku 430g Semix

favorite_border favorite
balení 6ks v kartonu

BEZLEPKOVÝ "KRTKŮV DORT"

 

Překvapte rodinu či přátele báječným domácím "Krtkovým dortem" s banány a šlehačkou. Tato bezlepková sypká směs pro přípravu čokoládového dortu je skvělou volbou hned z několika důvodů: lehký a výrazně čokoládový korpus spolu a smetanová náplň s pecičkami čokolády a banánovým aroma je jemný a velmi chutný základ pro jakékoli narozeninové překvapení! 

Příprava je jednoduchá, stačí přidat vejce, šlehačku, banány a olej a lahodný zákusek je za chviličku na světě. Navíc, tento výrobek obdržel v roce 2014 Zvláštní cenu prezidenta Potravinářské komory za nejlepší inovativní potravinářský výrobek roku v kategorii "Potraviny vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku".

Proto věříme, že si na něm skvěle pochutnáte i vy!

 

Semix (SEMIX = SEmínka MIXovat = Zdravý život) je česká společnost, která už od roku 1995 vyrábí celozrnné cereálie, pekařské směsi pro výrobu špičkového pečiva, máku a dalších zdravých produktů, přičemž klade důraz na zpracování zrnin tak, aby v nich zůstaly v maximální míře zachovány veškeré živiny a minerální látky.

 

Z bezlepkových specialit dále máme oříškovou kaši z klíčeného ovsa a quinoy, tutéž kaši s kakaovými boby a datlemi anebo kaši z klíčeného ovsa, jablka a quinoy, dále pak ovesnou kaši s omega3 a rakytníkem, ovesnou kaši s omega3 a kustovnicíovesnu kaši s čokoládou, kešu a omega3, třízrnovou kaši natural, vícezrnnou kaši, ovesnou kaši se lnem a rakytníkem, chia kaši s jablkem a skořicípohankovou kaši s čokoládou, klíčenou pohankovou kaši s pekanovými ořechy a nakonec rýžovou kaši s malinami či s meruňkami. Dále můžete vyzkoušet dvě speciální bezlepkové kaše s vápníkem pro děti: ovesnou kaši s příchuti banánu a čokolády anebo ovocnou kaši s vápníkem.

 

 

SLOŽENÍ:

Cukr, rýžová mouka, pšeničný škrob deproteinovaný, čokoládové kousky 11% (cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin), zahušťovadlo (modifikovaný bramborový škrob, E415, alginát sodný (E401, E516, E450)), syrovátka, emulgátor (glukózový sirup, sójová mouka, E472b, E477), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kypřící látky (E500, E450), sůl obohacená jódem (jedlá sůl, jodičnana draselný) a aroma

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

 

Může obsahovat vejce, skořápkové plody a sezam, jelikož se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž uvedené výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu, dobře uzavřete.  

 

 

PŘÍPRAVA:

POTŘEBUJETE K TĚSTU:

4 vejce (velikost M), 30 ml vody (5 polévkových lžic), a 40 ml oleje (6 polévkových lžic)

 

POTŘEBUJETE K NÁPLNI:

3 banány, 100 ml vody a 500 ml vychlazené smetany na šlehání

 

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:

1) Směs na korpus, vejce a vodu dáme do vyšší misky a šleháme ručním šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a krátce zašleháme. Pak těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy (26 cm) vysypané rýžovou moukou a pečeme (pokud nejste celiak, klidně formu vysypte běžnou moukou).

Teplotu a dobu pečení přizpůsobte dle trouy (150-170°C na 40-50 minut). Po upečení oddělíme okraj formy a necháme korpus vychladnout.

2) Po vychladnutí oddělíme dno formy, položíme korpus na dortový podnos a začneme jej od středu pomocí lžičky vydlabávat tak, aby ode dna zbyla 1-2 cm tlustá vrstva a po jeho obvodu 1 cm široký vnější okraj.

Hmotu, kterou jsem vydlabali z korpusu, nadrobíme do misky.

3) Banány oloupeme, podéně rozkrojíme a pokládáme plochou stranou na vydlabaný korpus.

4) Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé konzistence. Směs na přípravu náplně šleháme v nádobě s vodou a poté přidáme vyšlehanou smetanu. Smetanový krém naneseme ode dna korpusu do tvaru kopečku a posypeme rozdrobenou hmotou, kterou jsem si do misky vydlabali z korpusu.

Poté necháme v ledničce cca 2 hodiny ztuhnout.

 

 

Výrobce:

SEMIX PLUSO, spol. s.r.o. 

Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika   

120055

Parametry

energetická hodnota kj
1680,000000
energetická hodnota kcal
402,000000
tuky
5,400000
z toho nasycené mastné kyseliny
5,200000
sacharidy
83,000000
z toho cukry
51,000000
bílkoviny
3,000000
sůl
0,700000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit