Obrázek
Obrázek

Perník bez lepku 400g Labeta

favorite_border favorite
balení 8ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ SMĚS NA PERNÍK

 

Tato bezlepková sypká směs na přípravu perníku je skvělou volbou, pokud hledáte sladké ozvláštnění po obědě.

Perník je tradiční zákusek z tmavého pečiva, který se původně připravoval z medu, mouky a pepře - proto se mu říkalo "peprník", časem se název postupně zkrátil na "perník" a změnilo se také jeho složení.

Směs je namíchána z osmi druhů koření a především z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky, a její příprava je jednoduchá - stačí přidat pár ingrediencí, upéct a chutný zákusek je na světě! Pokud tedy chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým dezertem - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte si k čaji nebo kávě chutný dezert.

 

Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.

 

Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bezlepkovou bábovku, klasické i kakaové muffinymakovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.

 

 

SLOŽENÍ:

cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku*, směs koření s pomerančovou kůrou 0,9 % (skořice, koriandr, fenykl, anýz, pomerančová kůra, nové koření, hřebíček, muškátový oříšek), zahušťovadlo: guma guar

*certifikováno Rainforest Alliance

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BEZ LAKTÓZY

 

Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu.

 

 

PŘÍPRAVA:

Obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml oleje a 200 ml vlažné vody nebo mléka a vyšleháme do krémového těsta.

Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25 x 35 cm) rozetřeme těsto. 

Pečeme při teplotě 175–180 °C asi 15–20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou.

 

TIPY: Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti a druhou polovinou první část přiklopíme.

Pro vyšší korpus použijeme dortovou formu o 28–30 cm a perník krájíme jako dort.

Do těsta přidáme 2 lžíce povidel nebo medu.

Testem můžeme naplnit košíčky na muffiny přibližně do 3/4 objemu. Pečeme asi 15 - 20 minut.

 

 

Výrobce:

Labeta, a.s. 

Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika

100607

Parametry

energetická hodnota kj
1531,000000
energetická hodnota kcal
361,000000
tuky
0,700000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,200000
sacharidy
85,000000
z toho cukry
38,000000
bílkoviny
2,600000
vláknina
2,000000
sůl
1,600000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit