Obrázek
Obrázek

Perník směs 400g Labeta bez lepku

favorite_border favorite
balení 8ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ SMĚS NA PERNÍK

 

Bezlepková směs na perník je sypká směs vyrobená z přirozeně bezlepkových surovin určená k výrobě tradičního perníku vhodného pro celiaky. Pokud při přípravě perníku zvolíme místo mléka vodu, vytvoříme jeho bezlaktózovou verzi. Bezlepkové perníkové těsto lze využít také k výrobě perníkových muffinů. 

 

Složení:

cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku*, směs koření s pomerančovou kůrou 0,9 % (skořice, koriandr, fenykl, anýz, pomerančová kůra, nové koření, hřebíček, muškátový oříšek), zahušťovadlo: guma guar

*certifikováno Rainforest Alliance

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg / kg)

BEZ LAKTÓZY (obsah laktózy < 0,01g / 100g)

 

Použití a příprava: 

Perník je chutnou svačinkou nebo lahodným občerstvením k čaji nebo kávě, doma, v práci, ve škole, na výletech nebo při cestování a je tradičním moučníkem při pohoštění návštěv a přátel. 

Obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml oleje a 200 ml vlažné vody nebo mléka a vyšleháme do krémového těsta. Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25 x 35 cm) rozetřeme těsto. Pečeme při teplotě 175–180 °C asi 15–20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou.

 TIPY: 

  • Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti a druhou polovinou první část přiklopíme.
  • Pro vyšší korpus použijeme dortovou formu o 28–30 cm a perník krájíme jako dort. Do těsta přidáme 2 lžíce povidel nebo medu.
  • Těstem můžeme naplnit košíčky na muffiny přibližně do 3/4 objemu. Pečeme asi 15 - 20 minut.

 

Nabídka bezlepkových sypkých moučníkových směsí od společnosti Labeta obsahuje směs na drobený dort , cheesecake , linecké cukroví , makovec , mazanec , muffiny , kakaové muffiny , palačinky , perník , perníčky , vanilinové rohlíčky a vánočku

 

Alergeny: 

Výrobek může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici.

 

Skladování:

Skladujte v suchu.

Hmotnost: 400gr

 

Labeta je česká společnost, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.

 

Výrobce:

LABETA, a.s.
Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim, Česká republika

100607

Parametry

energetická hodnota kj
1531,000000
energetická hodnota kcal
361,000000
tuky
0,700000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,200000
sacharidy
85,000000
z toho cukry
38,000000
bílkoviny
2,600000
vláknina
2,000000
sůl
1,600000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit