

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA PERNÍK
Tato bezlepková sypká směs na přípravu perníku je skvělou volbou, pokud hledáte sladké ozvláštnění po obědě.
Perník je tradiční zákusek z tmavého pečiva, který se původně připravoval z medu, mouky a pepře - proto se mu říkalo "peprník", časem se název postupně zkrátil na "perník" a změnilo se také jeho složení.
Směs je namíchána z osmi druhů koření a především z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky, a její příprava je jednoduchá - stačí přidat pár ingrediencí, upéct a chutný zákusek je na světě! Pokud tedy chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým dezertem - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte si k čaji nebo kávě chutný dezert.
Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.
Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bezlepkovou bábovku, klasické i kakaové muffiny, makovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.
SLOŽENÍ:
cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku*, směs koření s pomerančovou kůrou 0,9 % (skořice, koriandr, fenykl, anýz, pomerančová kůra, nové koření, hřebíček, muškátový oříšek), zahušťovadlo: guma guar
*certifikováno Rainforest Alliance
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BEZ LAKTÓZY
Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu.
PŘÍPRAVA:
Obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml oleje a 200 ml vlažné vody nebo mléka a vyšleháme do krémového těsta.
Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25 x 35 cm) rozetřeme těsto.
Pečeme při teplotě 175–180 °C asi 15–20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou.
TIPY: Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti a druhou polovinou první část přiklopíme.
Pro vyšší korpus použijeme dortovou formu o 28–30 cm a perník krájíme jako dort.
Do těsta přidáme 2 lžíce povidel nebo medu.
Testem můžeme naplnit košíčky na muffiny přibližně do 3/4 objemu. Pečeme asi 15 - 20 minut.
Výrobce:
Labeta, a.s.
Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika