Obrázek
Obrázek

Lívance bezlepkové BIO 180g Probio

favorite_border favorite
balení 24ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ BIO SMĚS NA LÍVANCE

 

Mají vaše děti chuť na sladký oběd? Nebo plánujete sladkou tečku po obědě pro celou rodinu? Pak jsou bezlepkové pohankové lívance, které jsou velmi chutné, lehké a zároveň i zdravé, tou správnou volbou!

Jemné, vláčné, lehoučké a nadýchané pohankové lívance jsou proto skvělým tipem nejen k obědu, ale i k sladké snídani nebo večeři. Lívanečky jsou připraveny z bezlepkových bio mouk: pohankové, čirokové a kukuřičné a neméně důležitou ingrediencí jsou také bezlepkové ovesné vločky, které jsou výborným zdrojem vlákniny a betaglukanů.

 

Rychlá a jednoduchá příprava vám navíc usnadní vaření doma, i na cestách. Do směsi jen přidáte vodu, necháte 5 minut odstát a za 15 minut máte nasmaženo přibližně 18 lívančků.

Lívance si můžete připravit jak na sladko, tak i na slano. Chuťově je můžete doplnit ovocem, džemem, sirupem, jogurtem, tvarohem, skořicí či smetanovým sýrem, ale klidně také i chutney! Tak dobrou chuť!

 

Pohanka je pseudoobilovina, která se do jídelníčku našich předků dostala už ve středověku a díky svým unikátním výživovým vlastnostem na něm už zůstala. Je nutričně bohatá, obsahuje vitamíny skupiny B a minerální látky, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin a rutinu (flavonoidu, vitamínu P, který napomáhá průchodnosti cév. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.  

Je také oblíbená pro svou nezaměnitelnou, mírně oříškovou chuť a zahřívací charakter. Komplexní sacharidy pohanky se totiž do těla uvolňují postupně a jsou proto tím správným zdrojem energie. Což je prospěšné nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek. Dalším velkým bonusem je přirozená bezlepkovost pohanky, ale je určena všem, kteří chtějí odlehčit svému tělu od lepku. Snížená konzumace nasycených tuků pak přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. 

 

Kromě lívanců si z pohankových specialit můžete vyzkoušet také pohankovou polévku, pohankové palačinky, pohankovou sekanou nebo pohanku v čisté formě pro přípravu libovolných receptů: pohanku neloupanou, pohanku lámanku či pohankové kroupy.

 

Kromě lívanců si z dalších bezlepkových pohankových specialit můžete vyzkoušet také pohankovou polévku, pohankovou sekanou, z dezertů potom pohankové palačinky anebo pohankovo-čirokový perník.

A pokud si chcete upéct vlastní moučník, vyzkoušejte bezlepkovou BIO hladkou pohankovou, nebo také kukuřičnou či čirokovou mouku. Anebo můžete jako základ pro přípravu libovolných receptů vyzkoušet také čistou pohanku: pohanku lámanku či pohanku neloupanou anebo pohankové krupy.

 

Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.

Pohanku loupou mechanicky, proto je světlá a zachovává si více výživových látek než při tepelném zpracování a navíc v unikátním bezlepkovém mlýně s důrazem na mimořádnou kvalitu a bezlepkovost.

 

 

SLOŽENÍ:

Pohanková mouka*, ovesné vločky bezlepkové jemné*, čiroková mouka*, kukuřičný škrob*, kukuřičná mouka*, sušená syrovátka*, kypřící prášek* (kukuřičný škrob*, kypřící látky [vinany draselné, uhličitany sodné]), psyllium*, jedlá mořská sůl, kurkuma*  

*z ekologického zemědělství

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BIO

 

Může obsahovat sezam, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovává rovněž jmenovaný výrobek.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.  

 

 

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:

Směs nasypejte do mísy, zalijte 300 ml studené vody, promíchejte a nechte 5 mintu odpočinout.

Na rozehřátou pánev potřenou olejem lijte těsto tak, aby vznikly cca 1 cm vysoké lívanečky.

Smažte při střední teplotě po obou stranách dozlatova.

Lívanečky podávejte na sladko nebo na slano. Ze směsi připravíte cca 18 lívanců.

 

 

 

Výrobce:

PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o. 

Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika   

101939

Parametry

energetická hodnota kj
1436,000000
energetická hodnota kcal
343,000000
tuky
2,600000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,400000
sacharidy
68,000000
z toho cukry
11,000000
bílkoviny
8,300000
vláknina
9,800000
sůl
2,400000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit