Obrázek
Obrázek

Perníčky bez lepku 300g Labeta

favorite_border favorite

BEZLEPKOVÁ SMĚS NA PERNÍČKY

 

Tato bezlepková sypká směs na přípravu perníčků je skvělým pomocníkem, když se blíží Vánoce!

Málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. A kromě vanilkových rohlíčků a křehkého cukroví z lineckého těsta jsou českou stálicí vánočních svátků právě perníčky!

 

Směs na perníčky je namíchána z osmi druhů koření a především z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky, a její příprava je jednoduchá - stačí přidat pár ingrediencí, upéct a chutné cukroví je na světě! Pokud si tedy chcete zjednodušit práci a zároveň připravit "zdravější" vezi cukroví, která tolik nezatěžuje naše trávení, pak je bezlepková směs od značky Labeta tou správnou volbou!

 

Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.

 

Z vánočního cukroví Vám samozřejmě na stole nesmí chybět už výše zmíněné vanilinové rohlíčky a linecké cukroví! Z dalších sladkých pochutin od Labety si můžete vyzkoušet upéct také bezlepkovou bábovku, klasické i kakaové muffinymakovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb.

 

 

SLOŽENÍ:

kukuřičná mouka, cukr, kukuřičný škrob, rýžová mouka, bramborový škrob, směs koření 1,8% (skořice, koriandr, fenykl, anýz, pomerančová kůra, nové koření, hřebíček, muškátový květ, muškátový oříšek), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kypřicí látka: uhličitany sodné; zahušťovadlo: guma guar

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

 

Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu.

 

 

PŘÍPRAVA:

Obsah sáčku smícháme se 2 vejci, 30 g změklého másla a 20 g medu. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na 0,5 cm silný plát.

Vykrajujeme libovolné tvary a pkládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v troubě předehřáté na 160°C po dobu 8-10 minut.

Pro lesklejší povrch potřeme hotové perníčky ihned po vytažení z trouby rozšlehaným žloutkem. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.

 

 

Výrobce:

Labeta, a.s. 

Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika

102688

Parametry

energetická hodnota kj
1532,000000
energetická hodnota kcal
361,000000
tuky
1,100000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,300000
sacharidy
83,000000
z toho cukry
23,000000
bílkoviny
3,300000
vláknina
3,000000
sůl
0,780000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit