Obrázek
Obrázek

Vánočka bez lepku 420g Labeta

favorite_border favorite
balení 8ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ SMĚS NA MAZANEC

 

Vzpomínáte si, když jste jako malé děti vešly do babiččiny kuchyně a místností se linula lahodná vůně čerstvě upečené vánočky?

Milé chvíle teď můžete oživit díky speciální bezlepkové směsi pro pečení vánočky, jehož příprava je jednoduchá - stačí přidat mléko, vejce a máslo, nechat těsto vykynout a upéct. Tato směs je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky.

Je skvělou volbou, pokud chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým překvapením - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte k čaji nebo kávě tradiční vánočku!

 

Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.

 

Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bábovku, klasické i kakaové muffiny, perník, makovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku, cheesecake nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.

 

 

SLOŽENÍ:

cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté; zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany sodné, aroma

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

 

Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu.

 

 

PŘÍPRAVA:

V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně 230 ml teplého mléka, 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu), 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření), dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neoštřeného citrónu a 2 lžičkami rumu.

Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou.

Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečící plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185°C a pečeme ještě 25 minut.

Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí.

 

 

Výrobce:

Labeta, a.s. 

Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika

102002

Parametry

energetická hodnota kj
1537,000000
energetická hodnota kcal
362,000000
tuky
0,900000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,200000
sacharidy
84,000000
z toho cukry
26,000000
bílkoviny
3,700000
vláknina
1,600000
sůl
0,300000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit