Obrázek
Obrázek

Vánočka směs 420g Labeta bez lepku

favorite_border favorite
balení 8ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ SMĚS NA VÁNOČKU

 

Bezlepková směs na vánočku je sypká směs vyrobená z přirozeně bezlepkových surovin určená k výrobě tradiční vánočky nebo mazance vhodných pro celiaky. Droždí je součástí balení. Vánočka je tradiční pekařský výrobek vhodný ke snídani nebo rychlému občerstvení, výborný samotný nebo potřený máslem, medem, marmeládou nebo nutelou. 

 

Složení:

cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté; zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany sodné, aroma

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

 

Příprava: 

V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně 230 ml teplého mléka, 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu), 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření), dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neoštřeného citrónu a 2 lžičkami rumu. 

Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou.

Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečící plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185°C a pečeme ještě 25 minut.

Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí.

 

Nabídka bezlepkových sypkých moučníkových směsí od společnosti Labeta obsahuje směs na drobený dort , cheesecake , linecké cukroví , makovec , mazanec muffiny , kakaové muffiny , palačinky , perník , perníčky , vanilinové rohlíčky a vánočku

 

Alergeny: 

Výrobek může obsahovat mlékoskořápkové plody, sójuvejce a hořčici.

 

Skladování:

Skladujte v suchu.

Hmotnost: 420gr

 

Labeta je česká společnost, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.

 

Výrobce:

LABETA, a.s.
Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim, Česká republika

102002

Parametry

energetická hodnota kj
1537,000000
energetická hodnota kcal
362,000000
tuky
0,900000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,200000
sacharidy
84,000000
z toho cukry
26,000000
bílkoviny
3,700000
vláknina
1,600000
sůl
0,300000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit