Obrázek
Obrázek

Ovesný hrneček s quinoou, jablky, skořicí 70g bez lepku Semix

favorite_border favorite
balení 20ks v kartonu

 BEZLEPKOVÝ OVESNÝ HRNÍČEK S KLÍČENOU QUINOOU, JABLKEM A SKOŘICÍ

 

Ovesný hrneček s klíčenou quinoou, lnem, jablky a skořicí, známý také pod názvem mug cake, je na trhu horkou novinkou. Tato bezlepková sypká směs bez mouky se pouze smíchá se studenou vodou, nechá odstát a poté se upeče v mikrovlnné troubě a hle, malý vkusný dortík je během cca 6 minut hotový! Výborně se proto hodí, pokud chcete rodinu nebo přátele okouzlit chutným, ale přitom zdravým a rychle připraveným zákuskem. 

 

Dortík nejlépe chutná ještě teplý, ale samozřejmě si ho můžete připravit i dopředu, na výlet, do školy nebo do práce. Tato delikatesní svačinka od značky Semix je řazena mezi tzv. cereálie nové generace. Je vyrobena z bezlepkových ovesných vloček, takže je vhodná i pro celiatiky, a z klíčených quinoa lupínků, které také přináší celou řadu benefitů: mají nejen výbornou chuť, ale díky vysokým výživovým hodnotám, vysokému podílu vlákniny, snadné přípravě i lehké stravitelnosti představuje moderní a zdravý způsob stravování, který prospívá nejen mlsným jazýčkům, ale i našemu zdraví a zažívání.  

 

Oves k přípravě obilné kaše je dobrou volbou. Jeho komplexní sacharidy se do organismu uvolňují postupně a jsou tak dobrým zdrojem energie jak pro naši fyzickou aktivitu, tak pro náš mozek. Oves je také přirozeným zdrojem rozpustné i nerozpustné dietní vlákniny, která je nezbytnou součástí zdravé stravy.

Quinoa, neboli merlík čilský, je pak považovaná za kompletní zdroj bílkovin, protože poskytuje všech 9 esenciálních aminokyselin; a vlákniny: z 80-90% je tvořena nerozpustnou vlákninou (jako je celulóza), což je dokonce více než u hnědé rýže nebo kukuřice. Obsahuje rovněž vitamíny B a E, antioxidanty a minerály jako hořčík, železo, selen a vápník, zinek, měď, mangan a dále také kyselinu listovou a omega-3 i omega-6 mastné kyseliny, prospěšné pro organismus. Klíčená červená quinoa je navíc díky klíčení mnohem lépe stravitelná než nenaklíčená quinoa.

 

Kromě této chuťové variace můžete ochutnat také ovesný hrneček s čokoládou anebo ovesný hrníček s perníkem.

 

Kromě lupínků pak od značky Semix máme i další bezlepkové speciality: oříškovou kaši z klíčeného ovsa a quinoy anebo kaši s kakaovými boby a datlemi, dále pak ovesnou kaši s omega3 a rakytníkem, ovesnou kaši s omega3 a kustovnicíovesnu kaši s čokoládou, kešu a omega3, třízrnovou kaši natural, vícezrnnou kaši, ovesnou kaši se lnem a rakytníkem, chia kaši s jablkem a skořicípohankovou kaši s čokoládou, klíčenou pohankovou kaši s pekanovými ořechy a nakonec rýžovou kaši s malinami či s meruňkami. Dále můžete vyzkoušet dvě speciální bezlepkové kaše s vápníkem pro děti: ovesnou kaši s příchuti banánu a čokolády anebo ovocnou kaši s vápníkem.

 

Semix (SEMIX = SEmínka MIXovat = Zdravý život) je česká společnost, která už od roku 1995 vyrábí celozrnné cereálie, pekařské směsi pro výrobu špičkového pečiva, máku a dalších zdravých produktů, přičemž klade důraz na zpracování zrnin tak, aby v nich zůstaly v maximální míře zachovány veškeré živiny a minerální látky.

 

 

SLOŽENÍ:

ovesné vločky bez lepku 35 %, lupínky z naklíčené červené quinoy sušené 20 %, cukr, mletý len, sušená vejce, sušená jablka 5 %, olivový olej, kypřící látky (hydrogenvinan draselný, hydrogenuhličitan sodný), kukuřičný škrob, rostlinná vláknina, mořská sůl, mletá skořice 0,4 %, zahušťovadlo (hydrosypropylmetylcelulóza), aroma

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

ZDROJ BÍLKOVIN

VYSOKÝ OBSAH VLÁKNINY

 

Může obsahovat stopy mléka, skořápkových plodůsóji a sezamu, jelikož se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.  

 

 

PŘÍPRAVA:

Obsah sáčku vsypte do většího hrníčku (250 ml), zalijte asi 90 - 100 ml studené vody nebo mléka (9 polévkových lžic) a dobře promíchejte.

Nechte 3-5 minut odstát, poté vložte do mikrovlnné trouby a nastavte příkon 700 W a dobu 3-4 minuty, podle typu mikrovlnné trouby.

Po ukončení pečícího programu můžete ihned konzumovat nebo po ukončení pečení můžete hrníček také otočit dnem vzhůru na talířek a vyklopit.

Nakonec lze dochutit oblíbeným sirupem nebo medem, ovocem, zakysanou smetanou, oříšky aj.

 

 

Výrobce:

SEMIX PLUSO, spol. s.r.o. 

Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika   

101347

Parametry

energetická hodnota kj
1723,000000
energetická hodnota kcal
410,000000
tuky
13,000000
z toho nasycené mastné kyseliny
2,100000
sacharidy
57,000000
z toho cukry
21,000000
bílkoviny
13,000000
vláknina
9,900000
sůl
1,200000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit