Obrázek
Obrázek

Perník BZL s čirokovou moukou BIO 500g Probio

favorite_border favorite
balení 12ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ BIO SMĚS NA PERNÍK

 

Mají vaše děti chuť na perníček? Nebo plánujete sladkou tečku po obědě pro celou rodinu? Pak je bezlepkový pohankový perník, obohacený o čirokovou mouku, tou správnou volbou!

Jemný, lehký, vláčný a nadýchaný bezlepkový pohankový perník je neodolatelný a taky zdravější - pohanková a čiroková mouka v moučníku zaručují vysoký podíl bílkovin. Výhodou je také snadná a rychlá příprava.

 

Do směsi jen přidáte vodu a olej a pečete 30 - 40 minut. Do těsta můžete pro zvýraznění chuti přidat 2 lžíce kakaa a pro zvýšení obsahu bílkovin 1 vejce. Vychládlý perník potřete nebo prokrojený promažte marmeládou nebo povidly a pojite kvalitní čokoládou. Tak dobrou chuť!

 

Pohanka je pseudoobilovina, která se do jídelníčku našich předků dostala už ve středověku a díky svým unikátním výživovým vlastnostem na něm už zůstala. Je nutričně bohatá, obsahuje vitamíny skupiny B a minerální látky, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin a rutinu (flavonoidu, vitamínu P, který napomáhá průchodnosti cév. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.  

Je také oblíbená pro svou nezaměnitelnou, mírně oříškovou chuť a zahřívací charakter. Komplexní sacharidy pohanky se totiž do těla uvolňují postupně a jsou proto tím správným zdrojem energie. Což je prospěšné nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek. Dalším velkým bonusem je přirozená bezlepkovost pohanky, ale je určena všem, kteří chtějí odlehčit svému tělu od lepku. Snížená konzumace nasycených tuků pak přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. 

 

Kromě perníku si z pohankových specialit můžete vyzkoušet také pohankovou polévku, pohankové palačinky, pohankovou sekanou, pohankové lívance nebo pohanku v čisté formě pro přípravu libovolných receptů: pohanku neloupanou, pohanku lámanku či pohankové kroupy.

 

Kromě perníku si z dalších bezlepkových pohankových specialit můžete vyzkoušet také pohankovou polévku, pohankovou sekanou, z dezertů potom pohankové palačinky anebo pohankovo-čirokové lívance.

A pokud si chcete upéct vlastní moučník, vyzkoušejte bezlepkovou BIO hladkou pohankovou, nebo také kukuřičnou či čirokovou mouku. Anebo můžete jako základ pro přípravu libovolných receptů vyzkoušet také čistou pohanku: pohanku lámanku či pohanku neloupanou anebo pohankové krupy.

 

Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.

Pohanku loupou mechanicky, proto je světlá a zachovává si více výživových látek než při tepelném zpracování a navíc v unikátním bezlepkovém mlýně s důrazem na mimořádnou kvalitu a bezlepkovost.

 

 

SLOŽENÍ:

Pohanková mouka*, třtinový cukr*, čiroková mouka* 14 %, sušená syrovátka*, kukuřičný škrob*, kypřící prášek* (kukuřičný škrob*, kypřící látky [vinany draselné, uhličitany sodné]), perníkové koření* 0,7 %, jedlá mořská sůl  

*z ekologického zemědělství

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BIO

 

Může obsahovat sezam, jelikož se perník zpracová ve výrobně, kde se zpracovává rovněž jmenovaný výrobek.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.  

 

 

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:

Směs vsypjte do mísy, zalijte 400 ml vlažné vody a 60 ml slunečnicového oleje a vše dobře promíchejte. Do těsta můžete přidat ještě 2 lžíce kakaa.

Na pečení použijte pekáček o rozměru cca 20 x 30 cm vyložený pečícím papírem.

Těsto vlijte do formy a pečte 30 - 40 minut na 180°C.

Perník můžete po upečení potřít nebo promazat marmeládou nebo polít čokoládovou polevou.

TIP: Do perníku klidně přidejte i mleté nebo sekané oříšiky.

 

 

 

Výrobce:

PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o. 

Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika   

101942

Parametry

energetická hodnota kj
1505,000000
energetická hodnota kcal
359,000000
tuky
1,400000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,100000
sacharidy
78,000000
z toho cukry
37,000000
bílkoviny
6,400000
vláknina
4,200000
sůl
1,500000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit