Obrázek
Obrázek

Jizerka zelená mouka 1kg Jizerské pekárny

favorite_border favorite
balení 10ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ UNIVERZÁLNÍ SMĚS NA PEČENÍ

 

Tato univerzální bezlepková zelená mouka Jizerka je skvělým pomocníkem pro přípravu jakýchkoli kynutných těst a šlehaných a třených hmot. Použít ji můžete stejně dobře i při vaření k zahušťování pokrmů a k přípravě knedlíků či těstovin. Je vyrobena speciálně pro osoby s intolerancí na lepek.

 

Společnost Jizerské pekárny se svou dlouholetou tradicí vyrábí chléb a pečivo, knedlíky, cukrářské výrobky, lahůdky a bezlepkové výrobky. Důraz přitom kladou na nejvyšší kvalitu potravin i zpracování a pečou tradičně ze třístupňového kvasu a pouze ze 4 surovin: pšenice, žita, vody a soli.

 

Pokud si chcete upéct konkrétní pochoutky, nabízí tato značkou celou škálu konkrétně specializovaných bezlepkových směsí na pečení: směs na palačinky, směs na knedlík, směs na langoš, dále univerzální zlatou mouku a také směsi na pečivo: směs na bílý, slunečnicový, tmavý a vícezrnný chléb.

 

 

SLOŽENÍ:

kukuřičný škrob, bramborový škrob, lupinová mouka, tapiokový škrob, dextróza, zahušťovadlo: guma guar; kyselina: kyselina askorbová

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BEZ LAKTÓZY 

BEZ VAJEC a SÓJI

 

Může obsahovat stopy sezamu a oxidu siřičitého, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.

 

 

RECEPT NA TLAČENÉ KOLÁČE:

Potřebujeme: Směs Jizerka 200g, cukr krupice 35g, droždí 10g, máslo 30g, sůl 3g, 1 vejce, voda 100ml; žmolenka: směs 100g, máslo 50g, cukr 50g

 

1) Droždí rozpustíme ve vodě, přídáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Na konec pridáme rozpuštěné máslo a domícháme.

2) Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 minut odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 minut.  

3) Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme libovolnou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce..). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypame žmolenkou.

4) Pečeme při 180°C asi 20 minut.

140062

Parametry

energetická hodnota kj
1622,000000
energetická hodnota kcal
382,000000
tuky
0,800000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,200000
sacharidy
89,000000
z toho cukry
4,500000
bílkoviny
3,200000
sůl
0,200000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit