Obrázek
Obrázek

Jizerka zlatá mouka 1kg Jizerské pekárny

favorite_border favorite
balení 10ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ UNIVERZÁLNÍ SMĚS NA PEČENÍ

 

Tato univerzální bezlepková zlatá mouka Jizerka je skvělým pomocníkem pro přípravu jakýchkoli kynutných těst a šlehaných a třených hmot. Použít ji můžete stejně dobře i při vaření k zahušťování pokrmů a k přípravě knedlíků či těstovin. Je vyrobena speciálně pro osoby s intolerancí na lepek.

 

Společnost Jizerské pekárny se svou dlouholetou tradicí vyrábí chléb a pečivo, knedlíky, cukrářské výrobky, lahůdky a bezlepkové výrobky. Důraz přitom kladou na nejvyšší kvalitu potravin i zpracování a pečou tradičně ze třístupňového kvasu a pouze ze 4 surovin: pšenice, žita, vody a soli.

 

Pokud si chcete upéct konkrétní pochoutky, nabízí tato značkou celou škálu konkrétně specializovaných bezlepkových směsí na pečení: směs na palačinky, směs na knedlík, směs na langoš, dále univerzální zelenou mouku a také směsi na pečivo: směs na bílý, slunečnicový, tmavý a vícezrnný chléb.

 

 

SLOŽENÍ:

bezlepkový pšeničný škrob, lupinová mouka, dextróza, zahušťovadlo: guma guar; kyselina: kyselina askorbová

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BEZ LAKTÓZY 

BEZ VAJEC a SÓJI

 

Může obsahovat stopy sezamu a oxidu siřičitého, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.

 

 

RECEPT NA SVĚTLÝ CHLÉB:

Potřebujeme: Směs Jizerka 500g, voda 3,5dcl, droždí 20g, sůl 7g, máslo 20g

 

1) Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Na konec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech.

2) Přikryté těsto necháme kynout asi 1 hodinu. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou.

3) Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 minutách stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut.

140061

Parametry

energetická hodnota kj
1548,000000
energetická hodnota kcal
369,000000
tuky
2,100000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,500000
sacharidy
83,000000
z toho cukry
3,900000
bílkoviny
3,100000
sůl
0,110000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit