Obrázek
Obrázek

Halušky v prášku 300g Novalim

favorite_border favorite
balení 10ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ SMĚS NA HALUŠKY

 

Tyto "HALUŠKY V PRÁŠKU" jsou vyrobeny z přirozeně bezlepkových a bezpšeničných surovin. Jsou proto vhodné pro osoby s alergií na lepek.

Bezlepková směs na halušky má velmi jednoduchou přípravu - stačí pouze přidat vodu! Ani pokud jste ve vaření nováček, se tedy vůbec nemusíte bát. A pokud chcete svou rodinu či přátele pohostit a překvapit tradiční slovenskou specialitou a připravit brynzové či tvarohové halušky nebo strapačky, pak neváhejte a vyzkoušejte tuto směs na pečení od slovenské značky Novalim.

Kromě tradičních halušek s brynzou můžete ze směsi připravit třeba také knedlíčky do polévky nebo přílohu k masovým jídlům na šťávě.

 

Novalim je slovenská firma, která se od roku 1991 specializuje na vývoj a výrobu dietních, bezlepkových a nízkobílkovinových výrobků. Jako základní ingredience používá kukuřičný a bramborový škrob a také rýžovou, kukuřičnou a sójovou mouku. Kvůli bezpečnosti svých výrobků naopak neužívá pšeničný škrob, který může být nosičem zbytkového glutenu (lepku).

 

Kromě směsi na halušky jistě oceníte i další směsi pro tradiční pokrmy, jako směs na knedlíky, krupici na přípravu kaší či strouhanku na obalování. Anebo můžete rovnou koupit hotové přílohy: niťové těstoviny či tarhoňové kuličky od Novalim. Mimo vaření si můžete vyzkoušet také bezlepkové směsi na pečení, snadno si pak vyzkoušíte upéct třeba bábovku či jiné sladké dezerty: palačinky, muffiny anebo nejen vánoční perník

 

 

SLOŽENÍ:

kukuřičný škrob, rýžová mouka, bramborová mouka, bramborové vločky, pohanková mouka, hrachová bílkovina, rostlinná vláknina (jablečná, psyllium, citrusová), zahušťovadlo: hydroxypropylmetylcelulóza; dextróza, minerální komplex z mořských řas, jedlá sůl

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BEZ LAKTÓZY

BEZ SÓJI

BEZ VEJCE

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu do 25°C.

 

 

PŘÍPRAVA:

Ve vhodné misce utřeme obsah sáčku s 4,5 dl studené vody na homogenní řidší těsto (asi 1 min.).

Necháme odstát 4-5 minut a potom zhoustnuté těsto vařečkou nebo ručním mixérem šleháme asi 2 minuty.

Noky házíme do vroucí, mírně osolené vody a po vyplutí na povrch vaříme ještě podle velikosti 1-2 minuty.

Scedíme, ochutíme a ihned podáváme. Pokud děláme halušky do zásoby, opláchneme studenou vodou.

 

 

Výrobce:

Novalim spol. s.r.o.

Čárskeho 3466/1, 841 04 Bratislava, Slovenská republika

101658

Parametry

energetická hodnota kj
1508,000000
energetická hodnota kcal
356,000000
tuky
0,500000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,060000
sacharidy
80,000000
z toho cukry
2,200000
bílkoviny
5,000000
vláknina
5,600000
sůl
0,600000
vápník
95,000000
Hořčík
5,000000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit