

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA HALUŠKY
Tyto "HALUŠKY V PRÁŠKU" jsou vyrobeny z přirozeně bezlepkových a bezpšeničných surovin. Jsou proto vhodné pro osoby s alergií na lepek.
Bezlepková směs na halušky má velmi jednoduchou přípravu - stačí pouze přidat vodu! Ani pokud jste ve vaření nováček, se tedy vůbec nemusíte bát. A pokud chcete svou rodinu či přátele pohostit a překvapit tradiční slovenskou specialitou a připravit brynzové či tvarohové halušky nebo strapačky, pak neváhejte a vyzkoušejte tuto směs na pečení od slovenské značky Novalim.
Kromě tradičních halušek s brynzou můžete ze směsi připravit třeba také knedlíčky do polévky nebo přílohu k masovým jídlům na šťávě.
Novalim je slovenská firma, která se od roku 1991 specializuje na vývoj a výrobu dietních, bezlepkových a nízkobílkovinových výrobků. Jako základní ingredience používá kukuřičný a bramborový škrob a také rýžovou, kukuřičnou a sójovou mouku. Kvůli bezpečnosti svých výrobků naopak neužívá pšeničný škrob, který může být nosičem zbytkového glutenu (lepku).
Kromě směsi na halušky jistě oceníte i další směsi pro tradiční pokrmy, jako směs na knedlíky, krupici na přípravu kaší či strouhanku na obalování. Anebo můžete rovnou koupit hotové přílohy: niťové těstoviny či tarhoňové kuličky od Novalim. Mimo vaření si můžete vyzkoušet také bezlepkové směsi na pečení, snadno si pak vyzkoušíte upéct třeba bábovku či jiné sladké dezerty: palačinky, muffiny anebo nejen vánoční perník.
SLOŽENÍ:
kukuřičný škrob, rýžová mouka, bramborová mouka, bramborové vločky, pohanková mouka, hrachová bílkovina, rostlinná vláknina (jablečná, psyllium, citrusová), zahušťovadlo: hydroxypropylmetylcelulóza; dextróza, minerální komplex z mořských řas, jedlá sůl
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BEZ LAKTÓZY
BEZ SÓJI
BEZ VEJCE
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu do 25°C.
PŘÍPRAVA:
Ve vhodné misce utřeme obsah sáčku s 4,5 dl studené vody na homogenní řidší těsto (asi 1 min.).
Necháme odstát 4-5 minut a potom zhoustnuté těsto vařečkou nebo ručním mixérem šleháme asi 2 minuty.
Noky házíme do vroucí, mírně osolené vody a po vyplutí na povrch vaříme ještě podle velikosti 1-2 minuty.
Scedíme, ochutíme a ihned podáváme. Pokud děláme halušky do zásoby, opláchneme studenou vodou.
Výrobce:
Novalim spol. s.r.o.
Čárskeho 3466/1, 841 04 Bratislava, Slovenská republika