

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA LANGOŠE A PIZZU
Víte, že se pizza jedla už před naším letopočtem, v době kamenné? A dnes je to nejoblíbenější jídlo rychlého občerstvení na světě! Chcete si zkusit připravit domácí pizzu nebo langoše? Pak neváhejte a vyzkoušejte bezlepkovou směs na langoše od Jizerských pekáren!
Nejranější formou pizzy byl hrubý chléb, který se pekl pod uhlíky, po upečení se dochutil různými přísadami a také se používal místo talířů a nádobí. Zmínky o používání plochého kulatého chleba, pečeného společně s olejem, bylinkami, medem a řadou jiných polev, jako talíře, pochází už z antického Řecka. Pizzu mohl nicméně vymyslet kterýkoli ze starověkých národů, který objevil tajemství míchání mouky s vodou a ohřívání na horkém kameni. Nejvíce se pak pizza uchytila v Itálii: díky zkáze Pompejí se zachovaly důkazy o existenci obchůdků podobných dnešním pizzériím s pecemi s mramorovými kameny a nástroji pro výrobu plochých moučných "koláčů". V nedaleké Neapoli pak na konci 18. století vznikla moderní pizza v podobě, jak ji známe dnes, a odtud se posléze rozšířila do celého světa.
Společnost Jizerské pekárny se svou dlouholetou tradicí vyrábí chléb a pečivo, knedlíky, cukrářské výrobky, lahůdky a bezlepkové výrobky. Důraz přitom kladou na nejvyšší kvalitu potravin i zpracování a pečou tradičně ze třístupňového kvasu a pouze ze 4 surovin: pšenice, žita, vody a soli.
Pokud si krom palačinek chcete vyzkoušet upéct i jiné pochoutky, nabízí tato značkou celou škálu bezlepkových směsí na pečení: směs na palačinky a směs na knedlík, dále zlatou a zelenou mouku a také směsi na pečivo: směs na bílý, slunečnicový, tmavý a vícezrnný chléb.
SLOŽENÍ:
bezlepková směs (kukuřičný škrob, bramborový škrob, lupinová mouka, tapiokový škrob, modifikovaný škrob maniokový, dextróza, zahušťovadlo: guma guar; kyselina: kyselina askorbová); sůl
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BEZ LAKTÓZY, VAJEC a SÓJI
BEZ GENETICKY MODIFIKOVANÝCH ORGANISMŮ (GMO)
Může obsahovat stopy sezamu a oxidu siřičitého, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky.
SKLADOVÁNÍ:
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ LANGOŠE:
Potřebujeme: 160ml vody, 1/3 lžičky cukru, 1/2 kostky droždí (21g), 250g bezlepkové směsi
1) Z vlažné vody, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme kynout. Do mísy si navážíme směs a přimícháme kvásek. Těsto necháme cca 15 minut kynout.
2) Lící namočenou v oleji vykrajujeme kousky těsta, ze kterého uděláme kuličky. Rukama potřenýma olejem z kuliček vytvarujeme placky o síle cca 5 mm.
3) Smažíme na rozpáleném olej na pánvi nebo ve fritéze dozlatova. Z tohoto množství vyrobíme cca 7 ks langošů.
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ PIZZY:
Potřebujeme: 120ml vody, 5g droždí, 5g oleje (1 polévková lžíce), 170g bezlepkové směsi
1) Ve vodě rozpustíme droždí. Do mísy si navážíme směs a přimícháme vodu s droždím. Nakonec přimícháme olej.
2) Z těsta vytvarumeme bochánek, který rozválíme do tvaru pizzy o síle cca 5 mm.
3) Pizzu necháme cca 30 minut vykynout, poté ji nazdobíme a pečeme 20 minut při 180°C.
Výrobce:
JIZERSKÉ PEKÁRNY, spol. s.r.o.,
Generála Svobody 374/9a, Liberec XIII - Nové Pavlovice, Pekárna Lípa, Děčínská 1699, 470 62, Česká republika