Obrázek
Obrázek

Směs na chléb GENTLEMAN 500g Adveni bez lepku NOVINKA květen

favorite_border favorite

SMĚS NA CHLÉB GENTLEMAN

 

Směs na kváskový chléb Gentleman je kombinací dvou balení. Jedno obsahuje směs na přípravu kvásku, druhé obsahuje směs na přípravu chleba. Z chlebové směsi Gentleman lze upéci chléb jak v automatické pekárně, tak v klasické troubě. Po upečení je možné chléb také zamrazit, po rozmrazení zachovává své kvality. Směs splňuje kritéria České cechovní normy a získala certifikaci a povolení nést její logo. Česká cechovní norma klade na výrobce vyšší nároky než legislativa, pro spotřebitele je tak garancí kvality. 

Tato směs není vhodná pro pečení chleba v klasické troubě volně, ani pro pečení v klasické troubě ve formě s poklicí. Konzistence těsta je příliš řídká a změna množství tekutin není žádoucí.

 

Složení: 

Směs obsahuje dva sáčky. Jeden pro přípravu kvasu a druhý pro přípravu chleba.

Směs pro přípravu kvasu: čiroková mouka, pohanková mouka, dextróza, kukuřičná mouka, hrachová mouka, květový med sušený
Směs pro přípravu chleba: mouka z bílé rýže, mouka z hnědé rýže, tapiokový škrob, rozpustná vláknina inulin, kurakkanová mouka, jáhlová mouka, hrachový protein, jedlá sůl, zahušťovadlo guma guar.

BEZLEPKOVÁ SUROVINA

 

Příprava:

Tato směs není vhodná pro pečení chleba v klasické troubě volně, ani pro pečení v klasické troubě ve formě s poklicí. Konzistence těsta je příliš řídká a změna množství tekutin není žádoucí.

Při pečení v klasické troubě ve formě, stejně jako u ostatních chlebových směsí Adveni, těsto zpracováváme (mícháme) pouze 1×, necháme kynout pouze 1× a to přímo ve formě, ve které budeme chléb péct. Pečící formu si vyložíme pečícím papírem.

Nejdříve si připravíme kvásek (správný termín je kvas). Kvásek se bude kultivovat zhruba 10 hodin: 

  • Otevřeme sáček s nápisem „SMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU“ a jeho obsah nasypeme do misky. Přilijeme 250 ml teplé vody a promícháme.
  • Misku důkladně přikryjeme potravinovou fólií, do které uděláme (např. párátkem) cca tři malé otvory a na teplém místě necháme kvasit.
  • Kvásek obvykle dosáhne vitality už po 10 hodinách (velmi záleží na teplotě okolního prostředí). Vitální, energií nabitý kvásek poznáte snadno podle nakyslé chuti, vůně a bublinek.

Pro domácí automatickou pekárnu:

  • Do mísící nádoby nalijeme 220 ml teplé vody, přidáme připravený kvásek a přisypeme obsah sáčku s nápisem „SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA“.
TIP! Pro větší objem můžeme přidat 1 g suchého droždí. Není to však nutné, chléb pěkně nakyne i tak.
  • Pečeme na krátký program cca 2 hodiny–maximálně 2 hodiny a 10 minut.

Pro klasickou troubu ve formě na chléb: 

  • Do mísy nalijeme 220 ml teplé vody, přidáme připravený kvásek a přisypeme obsah sáčku s nápisem „SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA“. Důkladně promícháme.

TIP! Pro větší objem můžeme přidat 1 g suchého droždí. Není to však nutné, chléb pěkně nakyne i tak.

  • Těsto přelijeme do formy vyložené pečícím papírem a necháme cca 1 hodinu kynout.
  • Pečící formu s vykynutým těstem vložíme do rozpálené a zapářené trouby a při teplotě 250 °C pečeme po dobu 20 minut.
  • Poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní starý plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut.
  • Pak chleba vyklopíme z formy, opatrně sundáme pečící papír a pečeme ještě 10 minut na mřížce, abychom docílili pěknou kůrku ze spodu.* (*Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Je proto třeba řídit se i zkušeností s vlastní troubou. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.)
  • Po upečení necháme chléb vychladnout na mřížce.
  • Chléb krájíme až po vychladnutí.

Z další nabídky bezlepkových směsí k výrobě chleba můžete vyzkoušet také směs na chléb Bodyguard , Deliktes , Energy , Everyday , Party a Talián

 

Alergeny: 

Výrobek může obsahovat sezam z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.

 

Skladování: 

Skladujte v suchu a chladu

Hmotnost: 500gr

 

ADVENI MEDICAL s.r.o. je česká společnost, která je výrobcem bezlepkových potravinových produktů.

 

Výrobce:

ADVENI MEDICAL, spol. s r.o.

Mělčany 64, 666 64 Mělčany, Česká Republika

103893

Parametry

energetická hodnota kj
847,000000
energetická hodnota kcal
202,000000
tuky
0,900000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,200000
sacharidy
43,000000
z toho cukry
0,500000
bílkoviny
5,000000
sůl
1,400000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit