Obrázek
Obrázek

Mix it dunkel mouka tmavá1kg Schar bez lepku

favorite_border favorite
balení 6ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ MOUKA NA TMAVÝ CHLÉB A ROHLÍKY

 

Mouka Mix it Dunkel Rustico má vysoký obsah vlákniny a výborně se hodí na pečení tmavého pečeva: především chleba, ale také nejrůznějších rohlíčků i jiného pečiva. 

 

Kromě této nabízí značka Schär i další sypké bezlepkové směsi pro přípravu pečiva. Pokud rádi pečete moučníky a buchty, určitě vyzkoušejte speciální mouku na sladké pečivo, mouku mix C. Jestli si místo tmavého chleba chcete upéct naopak světlé pečivo, rohlíky a další dobroty z kynutého těsta, neopomeňte mouku Mix B. A nakonec, pro všestranné pečení jistě dobře využijete mouku Mix it universal.

 

A pokud plánujete k nedělnímu obědu připravit řízky, k jejich obalování jistě dobře využijete bezlepkovou strouhanku Paniermehl.

 

 

SLOŽENÍ:

kukuřičný škrob, lněná mouka 12%, pohanková mouka 8%, hrachové otruby, rýžové otruby, rostlinná vláknina (psyllium), cukr, zahušťovadlo: guarová guma, jedlá sůl

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)  

BEZ LAKTÓZY, MLÉKA, VAJEC A PŠENICE

 

Může obsahovat stopy sóji, protože se zpracovává ve výrobně, kde se rovněž zpracovávají sójové výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.

 

 

POSTUP PRO PŘÍPRAVU TMAVÉHO CHLEBA

Přísady:

500g „Schär Mix it Dark“, 6g oleje, 10g sušeného roždí anebo 12g čerstvého droždí, 630ml vody, 8g soli.

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.

 

Příprava:

Mouku nasypeme do misky a smícháme se suchým roždím. V případě, že máme čerstvé doždí, rozpustíme ho ve vlažné vodě (30°C) a následně smícháme s moukou. Přidáme sůl a mícháme asi 2 minuty. Mícháme, dokud se nevytvoří těsto. Přidáme olej a mícháme dalších 4-5 minut.

Formu na těsto vymastíme a vysypeme moukou. Těsto přikryjeme vlhkou hadrou (anebo potravinovou fólií) a necháme na teplém místě kynout asi 30-45 minut (ab se objem zdvojnásobil). Povrch potřeme slunečnicovým olejem, aby kůrka získala lepší barvu.

Mezitím si předehřejeme troubu na 190°C (horní a dolní ohřev) a vložíme na dnou nábdobu s vodou. Pečeme asi 60 minut. Pak chléb vyndáme z trouby a vyklopíme z formy. Krájíme teprve až chléb úplně vychladne.  

 

 

 

Výrobce:

Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

103302

Parametry

energetická hodnota kj
1471,000000
energetická hodnota kcal
348,000000
tuky
2,500000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,500000
sacharidy
68,000000
z toho cukry
1,700000
bílkoviny
6,800000
vláknina
13,000000
sůl
1,000000
hmotnost
1000,000000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit