Obrázek
Obrázek

Bramborové knedlíky bez lepku 300g Labeta

favorite_border favorite
balení 8ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ SMĚS NA BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY

 

Tato bezlepková sypká směs na přípravu bramborových knedlíků je skvělou volbou, pokud sháníte kvalitní chutnou přílohu k obědu.

 

Směs je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky, a její příprava je velmi jednoduchá - stačí pouze přidat vodu, vytvarovat bochánky a knedlíky uvařit. Pokud tedy plánujete pro rodinný oběd některý z tradičních českých pokrmů: chutné maso s omáčkou a knedlíkem, pak neváhejte a vyzkoušejte tuto směs na pečení od značky Labeta.

 

Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky.

 

Pokud si chcete namísto tradičního zvolit raději sladký oběd, pak určitě vyzkoušejte směs pro jogurtové knedlíky. Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bezlepkovou bábovku, tradiční perník, makovec, banánový drobenkový dort, klasické i kakaové muffinymazanec nebo vánočku, cheesecake nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety.

 

 

SLOŽENÍ:

rýžová mouka, bramborové vločky 34% (brambory 99%, emulgátor mono- a digylyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), kukuřičný škrob, jedlá sůl, kukuřičná mouka, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté

*množství bramborových vloček v tomto balení odpovídá 560g čerstvým brambor

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BEZ LAKTÓZY

 

Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu.

 

 

PŘÍPRAVA:

Obsah sáčku smícháme se 450 ml studené vody a necháme krátce odstát (těsto po chvilce ztuhne).

Vypracujeme dva knedlíky o průměru 5 cm, které vložíme do vroucí, mírně osolené vody.

Vaříme mírným varem 15–17 minut. Po vyjmutí krájíme na plátky.

 

TIPY: Z těsta můžeme též vyválet váleček o průměru 3 cm, z něj nakrájet špalíčky a vařit je mírným varem 3–4 minuty.

Do těsta můžeme také zabalit ovoce (švestky, meruňky, broskve apod.) a vytvořit knedlíky. Uvařené knedlíky pak podáváme s makovým posypem, osmaženou kukuřičnou strouhankou, cukrem nebo tvarohem.

Anebo můžeme knedlíky naplnit masem a podávast se zelím a smaženou cibulkou.

 

 

Výrobce:

Labeta, a.s. 

Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republika

100589

Parametry

energetická hodnota kj
1449,000000
energetická hodnota kcal
342,000000
tuky
0,700000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,300000
sacharidy
77,000000
z toho cukry
1,200000
bílkoviny
5,400000
vláknina
2,800000
sůl
2,900000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit