Obrázek
Obrázek

BIO Kypřící prášek do perníku BZL 18g Amylon

favorite_border favorite
balení 40ks v kartonu

BEZLEPKOVÝ BIO KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PERNÍKU

 

Pečení perníku má u nás dlouhou tradici. Původní receptura perníku se skládala z medu, mouky a pepře. A právě pepř dal vzniknout názvu perník - původně "peprník". Pak se recepty začaly upravovat, dnes jsou často z pšeničné a žitné mouky, mléka, vajec a cukru.

 

Bio kypřící prášek od Amylonu slouží k nadlehčení a ochucení těsta. Pomůže vám připravit tento oblíbený, nadýchaný, voňavý moučník na plech nebo těsto na vykrajované perníčky. Teplé, zemité a silné tóny hřebíčku, anýzu, kardamonu, koriandru a skořice v biokvalitě dodají čerstvě pečenému perníku tu pravou neodolatelnou vůni i chuť.

Prášek je navíc složený pouze z čistě přírodních, bio surovin, bez lepku a bez fosfátů, ze kterých může "pálit" žáha. Jako kypřící složka je zde použit vinný kámen, přírodní minerál, který vzniká vysrážením ve vinných sudech při výrobě vína.

 

Pro pečení bublaniny a jiných buchet a moučníků vyzkoušejte bio kypřící prášek do pečiva, rovněž od Amylonu.

 

Složení:

BIO kukuřičný škrob, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné; BIO perníkové koření mleté: BIO anýz, BIO hřebíček, BIO kardamon, BIO koriandr, BIO skořice Cassia

 

BEZ LEPKU, LAKTÓZY, MLÉKA, SÓJI A VEJCE

BEZ FOSFÁTŮ  

 

Recept na Domácí perník

Do nádoby nasypeme 400g hladké či polohrubé mouky (popř. bezlepkové), 100-150g cukru, 1 lžíci kakaa/ kávoviny (cca 20g), kypříci prášek do perníku a vše dobře promícháme.

Pak přidáme 100ml oleje nebo rostlinného tuku a přilijeme 400ml mléka/ rostlinného nápoje, ve kterém rozšleháme 1-2 vejce (můžeme nahradit 2-3 lžičkami chia semínek).

Vše důkladně promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě cca 20 min.

Tip: pšeničnou mouku můžeme nahradit z 1/2 moukou celozrnnou žitnou nebo špaldovou.

 

Skladování:

Skladujte v chladu a suchu.

100126

Parametry

energetická hodnota kj
1048,000000
energetická hodnota kcal
247,000000
tuky
1,600000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,300000
sacharidy
55,000000
z toho cukry
6,200000
bílkoviny
1,300000
vláknina
0,000000
sůl
15,400000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit