

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
AGAR
Agar je rostlinná želatina z mořských řas, která dokáže želírovat při pokojové teplotě. Je přírodním zahušťovadlem, velmi oblíbeným a používaným v asijské kuchyni. Obsahuje řadu vitamínů a minerálních látek jako je například vápník, hořčík a jód, dále obsahuje kyselinu listovou.
Složení:
agar
PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ SUROVINA
Použití a příprava:
Agar lze použít místo želatiny do krémů, dortů a dalších cukrářských výrobků. Používá se také pro výrobu želé, aspiků, dezertů, pudinků, polévek a omáček. 10g agaru nasypeme do 1 litru studené pitné vody, kterou můžeme případně dochutit citrónovou šťávou, octem nebo dle vlastních potřeb v závislosti na použití. Pomalu zahříváme a jakmile začne vařit, sejmeme z ohně a nalijeme do připravené formy s ovocem nebo zeleninou. V chladu necháme ztuhnout. Dezerty obsahující agar není vhodné mrazit! V mínusových teplotách agar ztrácí své želírovací schopnosti !
Alergeny:
Výrobek může obsahovat skořápkové plody, arašídy, sóju a sezam z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu
Hmotnost: 100gr
IPJ NATUR je česká společnost ze Zlína, která se zaměřuje na výrobu a distribuci kvalitních surovin, specializuje se na sortiment zdravé výživy, BIO a bezlepkových produktů.
Výrobce:
IPJ NATUR s.r.o.
Chmelnická 194, 760 01 Zlín, Česká republika