Obrázek
Obrázek

Agar prášek 100g IPJ NATUR bez lepku

favorite_border favorite

AGAR

 

Agar je rostlinná želatina z mořských řas, která dokáže želírovat při pokojové teplotě. Je přírodním zahušťovadlem, velmi oblíbeným a používaným v asijské kuchyni. Obsahuje řadu vitamínů a minerálních látek jako je například vápník, hořčík a jód, dále obsahuje kyselinu listovou.

 

Složení: 

agar

PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ SUROVINA

 

Použití a příprava: 

Agar lze použít místo želatiny do krémů, dortů a dalších cukrářských výrobků. Používá se také pro výrobu želé, aspiků, dezertů, pudinků, polévek a omáček. 10g agaru nasypeme do 1 litru studené pitné vody, kterou můžeme případně dochutit citrónovou šťávou, octem nebo dle vlastních potřeb v závislosti na použití. Pomalu zahříváme a jakmile začne vařit, sejmeme z ohně a nalijeme do připravené formy s ovocem nebo zeleninou. V chladu necháme ztuhnout. Dezerty obsahující agar není vhodné mrazit! V mínusových teplotách agar ztrácí své želírovací schopnosti !

 

Alergeny:

Výrobek může obsahovat skořápkové plody, arašídy, sóju a sezam z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.

 

Skladování: 

Skladujte v suchu a chladu

Hmotnost: 100gr

 

IPJ NATUR je česká společnost ze Zlína, která se zaměřuje na výrobu a distribuci kvalitních surovin, specializuje se na sortiment zdravé výživy, BIO a bezlepkových produktů.

 

Výrobce:

IPJ NATUR s.r.o.

Chmelnická 194, 760 01 Zlín, Česká republika

101087

Parametry

energetická hodnota kj
1008,000000
energetická hodnota kcal
240,000000
tuky
0,000000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,000000
sacharidy
15,000000
z toho cukry
0,000000
bílkoviny
1,000000
vláknina
80,000000
sodík
0,000000

Specifické reference