

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÝ BIO KUKUŘIČNÝ ŠKROB V PRÁŠKU
Bio bezlepkový kukuřičný škrob od Amylonu je neocenitelným pomocníkem v kuchyni, který má opravdu všestranné využití.
Skvěle se hodí pro zahuštění polévek a omáček, ale také horkých nápojů. Stejně dobře jej využijete na zjemnění koláčů, dortů a dalších pokrmů nebo také při přípravě náplní a dezertů.
Výborným tipem je také použití a částečné či úplné nahrazení mouky při přípravě buchet a moučníků právě kukuřičným škrobem.
Škrob je vyrobený z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodný pro kohokoliv, kdo trpí intolerancí na lepek a rovněž se skvěle hodí pro bezlepkovou dietu.
Z dalších praktických bezlepkových pomůcek do kuchyně můžete vyzkoušet také bio kypřící prášek do pečiva nebo kypřící prášek do perníku.
Oblíbená česká značka Amylon ze srdce Vysočiny se za více než 110 let své existence rozvinula z původní tradiční škrobárenské firmy v úspěšnou moderní značku kombinující původní poctivé postupy našich babiček s inovativním přístupem a respektem k novým trendům ve stravování. Připravuje chutné pokrmy i pomocníky pro vaření, které splňují vysoké nároky moderní stravy a přitom jsou zdravé a chutné. Dnes je tak Amylon jedním z velkých hegemonů škrobových výrobků a BIO producentů ve střední Evropě.
Složení:
BIO kukuřičný škrob
BEZ LEPKU
VEGAN
BIO
Neobsahuje lepek tak, jako ostatní kukuřičné škroby.
Skladování:
Skladujte v chladu a suchu.
Použití pro nápoje (tip):
Smíchejte BIO kukuřičný škrob s trochou studené vody, důkladně ho rozmíchejte a přilejte do vařící se tekutiny.
Recept - Bábovka bez mouky:
5 BIO vajec, 130g BIO třtinového cukru, 1/4l oleje, 200g BIO kukuřičného škrobu Amylon, 2 BIO pudinové prášky Amylon, 1/2 BIO kypřícího přášku bezfosfátového Amylon, 1 BIO citronový cukr, 1 BIO vanilkový cukr Amylon, špetka soli
Žloutky ušleháme s kcukrem a olejem, přidáme kukuřičný škrob, pudingové prášky, prášek do pečiva, citronový cukr, vanilkový cukr a špetku soli.
Nakonec přidáme sníh z 5 bílků.
Těsto přelijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 40 minut.
Výrobce:
Amylon a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod, Česká republika