Obrázek
Obrázek

BIO Kypřící prášek BZL 12g Amylon

favorite_border favorite
balení 45ks v kartonu

BIO KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA BEZ LEPKU A FOSFÁTŮ

 

Milujete pečení a neustále experimentujete s novými recepty? Ať už rádi pečete bábovku, muffiny nebo třeba perník, vaše těsta budou díky bio kypřícímu prášku od Amylon skvěle odlehčené a nadýchané!

 

Prášek je navíc složený pouze z čistě přírodních, bio surovin, bez lepku a bez fosfátů, ze kterých může "pálit" žáha. Jako kypřící složka je zde použit vinný kámen, přírodní minerál, který vzniká vysrážením ve vinných sudech při výrobě vína.

 

Kypřící prášek přidáváme do třeného, křehkého a piškotového těsta, také jej můžeme přidat do perníku, palačinek apod., ale také do slaných těst a pokrmů. Bio kypřící prášek můžete využít také k přípravě vaječných pokrmů, jako jsou vaječné omelety, kam stačí přidat jen trochu prášku, aby byla struktura jídla dokonale měkká a nadýchaná.

 

Na pečení perníku můžete použít přímo kypřící prášek do perníku, rovněž od Amylonu.

 

Tip: Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby.

 

 

SLOŽENÍ:

BIO kukuřičný škrob, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné

 

BEZ LEPKU, LAKTÓZY, MLÉKA, SÓJI A VEJCE

BEZ FOSFÁTŮ  

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v chladu a suchu.

 

 

PŘÍPRAVA:

Doporučené dávkování (na 0,5 kg mouky):

  • těsta třená - celý sáček
  • těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku
  • těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku

 

Tip: jak dobře upéct perník i bublaninu?

Upéct bublaninu nebo perník zvládne i úplný začátečník, aby nám těsto pěkně kypřilo, ale je třeba dodržet pár zásad:

  • Suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Mléko, vajičíka a další potraviny z lednice si připravte na kuchyňskou linku alespoň 30 minut před pečením! Rozdíly teplot mohou zkomplikovat chemickou reakci a zabránit správnému kypření.
  • Smíchejte nejprve suché suroviny s kypřícím práškem v jedné nádobě a tekuté suroviny v druhé nádobě (kromě cukru, ten přidejte k tekutinám). Potom všechno rychle promíchejte a vložte těsto do vyhřáté trouby.

 

 

 

Výrobce:

Amylon, a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod, Česká republika

100125

Parametry

energetická hodnota kj
705,000000
energetická hodnota kcal
166,000000
tuky
0,000000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,000000
sacharidy
41,000000
z toho cukry
0,000000
bílkoviny
0,100000
vláknina
0,000000
sůl
15,400000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit