

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BIO KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA BEZ LEPKU A FOSFÁTŮ
Milujete pečení a neustále experimentujete s novými recepty? Ať už rádi pečete bábovku, muffiny nebo třeba perník, vaše těsta budou díky bio kypřícímu prášku od Amylon skvěle odlehčené a nadýchané!
Prášek je navíc složený pouze z čistě přírodních, bio surovin, bez lepku a bez fosfátů, ze kterých může "pálit" žáha. Jako kypřící složka je zde použit vinný kámen, přírodní minerál, který vzniká vysrážením ve vinných sudech při výrobě vína.
Kypřící prášek přidáváme do třeného, křehkého a piškotového těsta, také jej můžeme přidat do perníku, palačinek apod., ale také do slaných těst a pokrmů. Bio kypřící prášek můžete využít také k přípravě vaječných pokrmů, jako jsou vaječné omelety, kam stačí přidat jen trochu prášku, aby byla struktura jídla dokonale měkká a nadýchaná.
Na pečení perníku můžete použít přímo kypřící prášek do perníku, rovněž od Amylonu.
Tip: Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby.
SLOŽENÍ:
BIO kukuřičný škrob, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné
BEZ LEPKU, LAKTÓZY, MLÉKA, SÓJI A VEJCE
BEZ FOSFÁTŮ
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v chladu a suchu.
PŘÍPRAVA:
Doporučené dávkování (na 0,5 kg mouky):
Tip: jak dobře upéct perník i bublaninu?
Upéct bublaninu nebo perník zvládne i úplný začátečník, aby nám těsto pěkně kypřilo, ale je třeba dodržet pár zásad:
Výrobce:
Amylon a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod, Česká republika