Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Mouka cizrnová BIO 450g Probio bez lepku
Mouka cizrnová BIO 450g Probio bez lepku
BEZLEPKOVÁ BIO CIZRNOVÁ MOUKA
Cizrna původně pochází z Turecka a je základní potravinou zejména v Orientu. V historii, stejně jako dnes byla velmi oblíbená a používaná, jelikož patří k nejlépe stravitelným luštěninám vůbec. Je bohatá na komplexní sacharidy, vlákninu a také je prospěšná díky značnému množství vitamínů a minerálních látek jako jsou železo, zinek, mangan a vitamín B. Také má vysoký obsah rostlinných bílkovin a tak vás zasytí na velmi dlouhou dobu. Samotná cizrna chutná po oříšcích.
Bezlepková cizrnová mouka se pak skvěle hodí pro domácí pečení: pizzy, slaných palačinek, slaných krekrů i sladkých perníkových bochánků či lívanců. Velmi dobře chutná také v bylinkových dipech, v oblíbeném hummusu a falafelu, ale i jako příměs do chleba a dalších běžných druhů pečiva.
Výborně se hodí také na obalování bez vajec - i bez použití vajec či jiných přísad totiž perfektně drží a při smažení nenasává tolik tuku jako strouhanka. Stejně dobře ji proto můžete použít i jako náhražku vajec do pečiva a moučníků k jejich zahuštění.
Kromě cizrnové mouky si z BIO bezlepkových mouk může vyzkoušet také pohankovou hladkou či hladkou kukuřičnou mouku. Pokud vám nevadí lepek, můžete si něco upéct také z BIO pšeničných, špaldových, žitných či ječných mouk.
Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.
SLOŽENÍ:
100% luštěninová mouka BIO
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BIO
Může obsahovat stopy sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovává rovněž jmenovaný výrobek.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.
PŘÍPRAVA PIZZY:
INGREDIENCE:
100 g cizrnové BIO mouky Probio, 3 lžíce olivového extra panenského oleje, 8 lžic pasírovaných rajčat, 150 ml vody, 1 ks rajče, 1 ks cibule, rozmarýn BIO, 0,33 lžičky soli
POSTUP:
Cizrnovou mouku prosejte, přidejte sůl, rozmarýn, olivový olej a postupně přilévejte vodu.
Vypracujte do hladkého hustého těsta, to nechte při pokojové teplotě 20 - 30 minut odpočinout. Pak těsto vložte do kulaté formy vymazané olivovým olejem a lehce navlhčenými dlaněmi jej rozprostřete až na okraj. Korpus pečte na 200°C, dokud okraje nezezlátnou.
Upečený korpus nechte chvíli zchládnout. Na korpus přidejte pasírovaná rajčata, zeleninu, sýr a opepřete. Pizzu dopékejte cca 20 minut.
Výrobce:
PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o.
Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika
Parametry
- energetická hodnota kj
- 1448,000000
- energetická hodnota kcal
- 345,000000
- tuky
- 6,400000
- z toho nasycené mastné kyseliny
- 0,500000
- sacharidy
- 42,000000
- z toho cukry
- 2,900000
- bílkoviny
- 22,000000
- vláknina
- 17,000000
- sůl
- 0,030000