Obrázek
Obrázek

Mouka cizrnová BIO 450g Probio bez lepku

favorite_border favorite

BEZLEPKOVÁ BIO CIZRNOVÁ MOUKA

 

Cizrna původně pochází z Turecka a je základní potravinou zejména v Orientu. V historii, stejně jako dnes byla velmi oblíbená a používaná, jelikož patří k nejlépe stravitelným luštěninám vůbec. Je bohatá na komplexní sacharidy, vlákninu a také je prospěšná díky značnému množství vitamínů a minerálních látek jako jsou železo, zinek, mangan a vitamín B. Také má vysoký obsah rostlinných bílkovin a tak vás zasytí na velmi dlouhou dobu. Samotná cizrna chutná po oříšcích.

 

Bezlepková cizrnová mouka se pak skvěle hodí pro domácí pečení: pizzy, slaných palačinek, slaných krekrů i sladkých perníkových bochánků či lívanců. Velmi dobře chutná také v bylinkových dipech, v oblíbeném hummusu a falafelu, ale i jako příměs do chleba a dalších běžných druhů pečiva.

Výborně se hodí také na obalování bez vajec - i bez použití vajec či jiných přísad totiž perfektně drží a při smažení nenasává tolik tuku jako strouhanka. Stejně dobře ji proto můžete použít i jako náhražku vajec do pečiva a moučníků k jejich zahuštění.

 

Kromě cizrnové mouky si z BIO bezlepkových mouk může vyzkoušet také pohankovou hladkou či hladkou kukuřičnou mouku. Pokud vám nevadí lepek, můžete si něco upéct také z BIO pšeničných, špaldových, žitných či ječných mouk.

 

Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.

 

 

SLOŽENÍ:

100% luštěninová mouka BIO

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BIO

 

Může obsahovat stopy sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovává rovněž jmenovaný výrobek.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.  

 

 

PŘÍPRAVA PIZZY:

INGREDIENCE:

100 g cizrnové BIO mouky Probio, 3 lžíce olivového extra panenského oleje, 8 lžic pasírovaných rajčat, 150 ml vody, 1 ks rajče, 1 ks cibule, rozmarýn BIO, 0,33 lžičky soli

 

POSTUP:

Cizrnovou mouku prosejte, přidejte sůl, rozmarýn, olivový olej a postupně přilévejte vodu.

Vypracujte do hladkého hustého těsta, to nechte při pokojové teplotě 20 - 30 minut odpočinout. Pak těsto vložte do kulaté formy vymazané olivovým olejem a lehce navlhčenými dlaněmi jej rozprostřete až na okraj. Korpus pečte na 200°C, dokud okraje nezezlátnou.

Upečený korpus nechte chvíli zchládnout. Na korpus přidejte pasírovaná rajčata, zeleninu, sýr a opepřete. Pizzu dopékejte cca 20 minut.   

 

 

 

Výrobce:

PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o. 

Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika   

103159

Parametry

energetická hodnota kj
1448,000000
energetická hodnota kcal
345,000000
tuky
6,400000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,500000
sacharidy
42,000000
z toho cukry
2,900000
bílkoviny
22,000000
vláknina
17,000000
sůl
0,030000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit