

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ POHANKOVÁ MOUKA POLOHRUBÁ
Polohrubá bezlepková pohanková mouka od značky Zdraví z přírody je skvělý pomocník při pečení. Hodí se stejně dobře do slaných jako do sladkých jídel a má nezaměnitelnou, mírně oříškovou chuť, která váš moučník nejen chuťově ozvláštní, ale navíc i obohatí o cenné živiny.
Pohanka je totiž pseudoobilovina, která se do jídelníčku našich předků dostala už ve středověku a díky svým unikátním výživovým vlastnostem na něm už zůstala. Obsahuje velké množství minerálních látek i vitamínů.
Je oblíbená nejen pro svou specifickou oříškovou chuť, ale také pro vysoký obsah bílkovin, rutinu (vitamínu P, který napomáhá průchodnosti cév) a zahřívací charakter. Pohanka tak pomáhá zpevňovat cévy, při křečových žilách a celkově posiluje imunitu, navíc pozitivně působí i na psychiku.
Komplexní sacharidy pohanky se do těla uvolňují postupně a jsou proto tím správným zdrojem energie. Což je prospěšné nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek.
Tato čistá, přírodní, bezlepková surovina se skvěle hodí opravdu do jakéhokoli těsta. Pokud rádi pečete, určitě zkuste nahradit část běžné pšeničné mouky pohankovou. Pokud s pohankou začínáte, je ideální poměr 4:1 - čili na 4 díly běžné bílé mouky přidáte 1 díl pohankové.
Pečivo z pohankové mouky je totiž chuťově velmi výrazné a hutné, čemuž je potřeba nejprve přivyknout, proto poměr zvyšujte zlehka a postupně.
S pohankovou moukou také jednoduše zahustíte polévky a omáčky, skvěle se hodí do palačinek, muffinů, sušenek či placek.
Kromě polohrubé můžete v kuchyni stejně dobře využít i hladkou pohankovou mouku. Dále můžete vyzkoušet také naši bezlepkovou hladkou celozrnnou či polohrubou rýžovou mouku.
SLOŽENÍ:
Pohanka loupaná
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte na suchém a chladném místě.
Výrobce:
ZDRAVÍ Z PŘÍRODY s.r.o., Chmelnická 194, 760 01 Zlín, Česká republika