


Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ PIZZA K DOPEČENÍ
Víte, že se pizza jedla už před naším letopočtem, v době kamenné? A dnes je to nejoblíbenější jídlo rychlého občerstvení na světě!
V dávné minulosti byl nejranější formou pizzy hrubý chléb, který se pekl pod uhlíky. Po upečení se dochutil různými přísadami a používal se také místo talířů a nádobí. Zmínky o používání plochého kulatého chleba, pečeného společně s olejem, bylinkami, medem a řadou jiných polev, jako talíře, pochází z antického Řecka. Pizzu mohl nicméně vymyslet kterýkoli ze starověkých národů, který objevil tajemství míchání mouky s vodou a ohřívání na horkém kameni. Nejvíce se pizza uchytila v Itálii, z doby zkázy Pompejí máme důkazy o existenci obchůdků podobných dnešním pizzériím s pecemi s mramorovými kameny a nástroji pro výrobu plochých moučných "koláčů". V nedaleké Neapoli pak na konci 18. století vznikla moderní pizza v podobě, jak ji známe dnes, a odtud se posléze rozšířila do Ameriky a do celého světa.
A skvělá večeře je na stole!
SLOŽENÍ:
kukuřičný škrob, rýžová mouka, kváskové těsto 13% (rýžová mouka, pitná voda), pitná voda, bramborový škrob, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; rýžový škrob, kukuřičná mouka, glukózový sirup, pekařské droždí 2,2%, dextróza, extra panenský olivový olej 1,6%, slunečnicový olej, rostlinná vláknina (psyllium), jodizovaná sůl (jedlá sůl, jodid draselný), etylalkohol, sójová bílkovina, kypřící látky: glukono-delta-lakton, hydrogenuhličitan sodný; regulátory kyselosti: kyselina vinná, kyselina citronová.
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BEZ LAKTÓZY (laktóza <0,007 g/ 100 g)
BEZ PŠENICE
Může obsahovat stopy hořčice, protože se zpracovává ve výrobně, kde se rovněž zpracovávají výrobky z hořčice.
SKLADOVÁNÍ:
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření ihned spotřebujte.
PŘÍPRAVA:
Vychutnejte si speciální bezlepkovou pizzu od Schär! Na korpus si přidejte ingredience dle vlastní chuti, rozehřejte troubu na 210 °C a pečte přibližně 8-10 min.
Výrobce:
Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy