

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ MOUKA NA CHLEBA ČI PIZZU
Tato bezlepková směs mouky se výborně hodí k pečení různých druhů chleba, housek, baget, ale také třeba pizzy a dalších pečených dobrot z kynutého těsta. S naší moukou, speciálně připravenou pro osoby s nesnášenlivostí lepku, si můžete nyní doma bezstarostně upéct jakékoli pečivo beze strachu z následků.
Pokud rádi pečete doma, jistě kromě Mix for Bread oceníte i další speciální bezlepkové mouky značky Balviten: pro pečení palačinek, pirohů či těstovin určitě vyzkoušejte Mix Flour, pro pečení dortů, waflí a sladkého pečiva zase Mix for Cake a pro pečení libovolného sladkého i slaného pečiva se pak skvěle hodí univerzální mouka Mix free.
Balviten je polská firma, která se zaměřuje na výrobu chutného bezlepkového chleba a dalšího pečiva, moučných směsí, zdravých a výživných sladkostí i chutných těstovin. Je evropským lídrem výrobců potravin pro osoby bojující s celiakií, fenylketonurií a s intolerancí lepku a autorem inovativní receptury chleba určeného pro osoby na Keto dietě. Posláním společnosti je podporovat zdravé stravování a vyváženou stravu při současném zachování výborné chuti výrobků a radosti z jídla.
SLOŽENÍ:
kukuřičný škrob, rýžová mouka, hrachový protein, sójový protein, pohanková mouka, glukóza, jablečná vláknina, hrachová vláknina, zahušťující látka: hydroxypropylmethylcelulóza, sůl
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BEZ LAKTÓZY
BEZ VAJEC
BEZ PŠENICE
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
RECEPT NA PEČENÍ:
SUROVINY: 500g Mix for Bread, 10g instantního nebo čerstvého droždí, 500ml vody, 1 lžíce oleje, 1 lžička soli
Ingredience by měly mít pokojovou teplotu.
1) Do misky nasypte směs, přidejte instantní kvasnice, sůl a vodu (čerstvé droždí nejprve rozpusťte ve vodě a přidejte k ostatním složkám).
2) Ingredience míchejte a pomalu k nim přitom přilijte olej. Hněťte těsto, až získáte homogenní hmotu. Těsto přeneste do formy vymazané tukem, přikryjte utěrkou a nechte asi 30 minut odpočívat - do té doby, než zdvojnásobí svůj objem.
3) Troubu zahřejte na 200°C (bez horkého vzduchu), na na dno trouby položte plech/ žáruvzdornou nádobu s teplou vodou. Vykynuté těsto vložte do trouby a pečte asi 50 minut. Po upečení vyklepněte z formy a nechte vychladnout.
Výrobce:
Balviten Glutenfree Sp. z o.o. Spólka komandytowa, ul. Fabryczna 5, 41-100 Siemianowice Śląskie, Polsko