Obrázek
Obrázek

Krupice kukuřičná BIO 450g Probio

favorite_border favorite
Krupice kukuřičná BIO 450g PRO-BIO

BEZLEPKOVÁ KUKUŘIČNÁ KRUPICE BIO

 

Kukuřičná krupice má univerzální použití a příjemnou, nasládlou chuť.

Z krupice si snadno připravíte chutnou kaši, skvěle se hodí na přípravu vařených příloh jako jsou noky, knedlíky či halušky, také ji můžete využít jako základ na karbanátky nebo jako zahušťovadlo, na kapání do polévek. Rodinu můžete překvapit i kukuřičnými tortilami nebo nákypem.

 

Kukuřice je přirozeně bezlepkovou a nutričně velmi bohatou potravinou, má vysoký obsah vitamínů skupiny B a obsahuje rovněž minerální látky (železo, hořčík, zinek, mangan a selen). Je proto vydatným zdrojem energie nejen pro naše tělo, ale i náš mozek.

Původně tato rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se pěstuje již více než 5 000 let. Od místních Indiánů se prostřednictvím Kolumbových plaveb dostala do Evropy a dnes představuje po pšenici a rýži nejpěstovanější obilovinu na světě.

 

Kromě kukuřičné krupice můžete ochutnat také čočku, žlutý hrách, jáhly nebo cizrnu a z obilovin pohankové speciality, jáhly, kuskus nebo quinou, z dalších luštěnin pak můžete vyzkoušet také fazoli červenou nebo bílou ledvinu, fazoli adzuki nebo mungo.

 

Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.

 

 

SLOŽENÍ:

100% kukuřičná krupice BIO

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BIO

 

Může obsahovat stopy sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovává rovněž jmenovaný výrobek. 

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.  

 

 

PŘÍPRAVA:

60 g krupice postupně vsypte do 400 ml horkého mléka nebo vody, vařte při míchání 4 - 5 minut.

Pro jemnou konzistenci a vyšší stravitelnost namočte před vařením krupici do mléka/ vody se špetkou soli a nechte přes noc v lednici.  

 

TIP NA NÁKYP:

Z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní aqafabu (našlehanou vodu z cizrny namísto vejce), do zapékací formy vrstvěte tuto smměs střídavě s ovocem.

Poté nechte vše zapéct 15 minut na 200°C. Při podávání můžete ozdobit sirupem.  

 

 

 

Výrobce:

PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o. 

Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika   

122322

Parametry

energetická hodnota kj
1401,000000
energetická hodnota kcal
330,000000
tuky
3,000000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,400000
sacharidy
70,000000
z toho cukry
1,300000
bílkoviny
8,600000
vláknina
6,300000
sůl
0,010000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit