Obrázek
Obrázek

Polenta kukuřičná instantní BIO 450g Probio

favorite_border favorite
balení 14ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ KUKUŘIČNÁ POLENTA INSTANTNÍ BIO

 

Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje a je oblíbená v severní Itálii a dále také v zemích jihovýchodní Evropy, kde se podává především jako příloha k dušeným jídlům či k ragú. 

Kukuřičná polenta je dobrou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Tento tradiční italský pokrm má opravdu široké spektrum využití: výborně chutná k masu a zelenině, ale dá se připravit také na sladko i samostatně, jen tak posypaný sýrem a politý máslem. Další variantou přípravy je nechat polentu ztuhnout či opéct na plechu a pak z ní vykrajovátky podobně jako z těsta vykrájet různě tvarované placičky a získat tak vskutku originální přílohu!

 

Kukuřice je přirozeně bezlepkovou a nutričně velmi bohatou potravinou, má vysoký obsah vitamínů skupiny B a obsahuje rovněž minerální látky (železo, hořčík, zinek, mangan a selen). Je proto vydatným zdrojem energie nejen pro naše tělo, ale i náš mozek. Původně tato rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se pěstuje již více než 5 000 let. Od místních Indiánů se prostřednictvím Kolumbových plaveb dostala do Evropy a dnes představuje po pšenici a rýži nejpěstovanější obilovinu na světě.

 

Kromě kukuřičné polenty můžete vyzkoušet také kukuřičnou krupici a instantní polentu, z obilovin potom pohankové speciality, cizrnu, jáhly, kukuřičný kuskus nebo bílou quinou.

 

Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.

 

 

SLOŽENÍ:

100% kukuřičná polenta BIO

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BIO

 

Může obsahovat stopy sóji a sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky. 

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.  

 

 

ZÁKLADNÍ PŘÍPRAVA:

60 g polenty vsypte za stálého míchání do 400 ml vroucí vody nebo mléka. Vařte cca 4 - 6 minut.

Během vaření stále míchejte.

 

 

TIP NA POLENTOVÝ ŠPÍZ:

INGREDIENCE:

150 g polenta kukuřičná BIO, 1 kg sezónní zeleniny (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, cibule, květák), 150g uzeného ragú, olej olivový extra panenský BIO, sůl mořská jemná, bylinky

 

POSTUP:

Instantní kukuřičnou polentu postupně pomalu vsypte do 600 ml vroucí osolené vody a stále míchejte. Za 3 minuty je polenta hotová. Uvařenou polentu přelijte do pekáčku či na plech vyložený pečícím papírem a nechte ztuhnout a vychladnout.

Mezitím si očistěte zeleninu a nakrájejte na kousky vhodné k napichování na špejli. Stejně tak nakrájejte uzené tofu. Předehřejte troubu asi na 170°C. Ztuhlou a vychladlou polentu nakrájejte na stejně velké kousky jako zeleninu. Připravte si špejle s ostrou špičkou a postupně jednotlivé kusy zeleniny, tofu a polenty napichujte.

Špízy poklaďte na pečící plech a pokapejte ze všech stran olivovým olejem. Osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. Pečte asi 30 - 45 minut podle druhu zeleniny. Ta by měla být změklá, ale stále ještě křupavá. Podávejte jako přílohu k masovým pokrmům či jako doplněk k čerstvému zeleninovému salátu.

 

Tip: Místo tofu můžete použít uzený tempeh či jakýkoli oblíbený tvrdý sýr (například sýr feta či balkánský sýr).

 

 

 

Výrobce:

PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o. 

Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika   

101944

Parametry

energetická hodnota kj
1490,000000
energetická hodnota kcal
351,000000
tuky
2,700000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,400000
sacharidy
73,000000
z toho cukry
1,100000
bílkoviny
6,800000
vláknina
4,100000
sůl
0,010000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit