Obrázek
Obrázek

Krupice pohanková BIO 400g Probio bez lepku

favorite_border favorite

KRUPICE POHANKOVÁ BIO

 

Pohanková krupice je zdravá bezlepková krupice k mnohostrannému využití. 

 

Pohanka je pseudoobilovina, která se do jídelníčku našich předků dostala už ve středověku a díky svým unikátním výživovým vlastnostem v něm již zůstala. Obsahuje velké množství minerálních látek jako je zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitamínů obsahuje vitamíny skupiny B - B1, B2, B3, dále vitamín C a E. 

Je oblíbená nejen pro svou specifickou oříškovou chuť, ale také pro vysoký obsah bílkovin, rutinu (vitamínu P) a svůj zahřívací charakter.

Komplexní sacharidy pohanky se do těla uvolňují postupně a jsou proto tím správným zdrojem energie.

 

Složení:

pohanková krupice BIO

PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ SUROVINA

 

Použití a příprava: 

Pohanková krupice je skvělá k přípravě bezlepkové snídaně i večeře. Vhodná je také na přípravu knedlíčků, nočků nebo na zahušťování polévek a omáček. 60g krupice postupně vsypte do 400ml horkého mléka nebo vody, vařte při míchání 4-5minut. Pro jemnou konzistenci a vyšší stravitelnost namočte před vařením krupici do mléka nebo vody se špetkou soli a nechte přes noc v lednici. 

 

Z další nabídky krupice v bio kvalitě můžete vyzkoušet také pšeničnou celozrnnou , špaldovou celozrnnou nebo kukuřičnou 

 

Alergeny:

Výrobek může obsahovat lepek, skořápkové plody, arašídy, sóju a sezam z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.

 

Skladování: 

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.

Hmotnost: 400gr

 

PRO-BIO s.r.o. je česká společnost založená roku 1992, která je prvním a největším výrobcem biopotravin v České republice.

 

Výrobce:

PRO-BIO s.r.o.

Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk, Česká Republika

122323

Parametry

energetická hodnota kj
1474,000000
energetická hodnota kcal
378,000000
tuky
1,900000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,400000
sacharidy
73,000000
z toho cukry
0,600000
bílkoviny
7,600000
vláknina
3,300000
sůl
0,002000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit