Obrázek
Obrázek

Kaše vícezrnná 80% 65g BZL Semix

favorite_border favorite
balení 22ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ VÍCEZRNNÁ KAŠE 80%

 

Tato bezlepková sypká směs na přípravu instantní kaše od značky Semix se výborně hodí, pokud si chcete dopřát kvalitní snídani nebo svačinku. Vícezrnná kaše z jáhel, rýže, kukuřice a pohanky má nejen výbornou chuť, ale díky vysokým nutričním hodnotám, vysokému podílu vlákniny, snadné přípravě i lehké stravitelnosti představuje moderní a zdravý způsob stravování, určený opravdu pro každého!

 

Vícezranná kaše je vyrobena z přirozeně bezlepkových surovin. Je proto vhodná nejen pro celiaky, ale je určena všem, kteří chtějí odlehčit svému tělu od lepku. Snížená konzumace nasycených tuků přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Do kaše není přidán řepný ani třtinový cukr ani umělá sladidla, přesto je příjemně nasládlá. Malé množství obsaženého cukru je totiž součástí použitých surovin, nikoli cukr přidaný. Dalším významným zdravotním benefitem je mimořádně vysoký obsah vlákniny – ve 100g vícezrnné kaše 80 % je 25g vlákniny!  

 

Jáhly jsou loupaná zrníčka prosa, jedné z nejstarších kulturních plodin na světě. Jsou dobře stravitelné, výživné a syté. Jsou doporučovány "západní i východní" medicínou, a to jak pro maminky a děti, studenty či sportovce, tak jako součást stravy při některých onemocněních či rekonvalescenci. Komplexní sacharidy kaše jsou dobrým zdrojem energie nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale i pro náš mozek.

 

Rýže je druhou nejrozšířenější obilovinou na větě. Hlavní živinou v rýžovém zrnu jsou sacharidy (kolem 80 %). Téměř všechny jsou v rýži a ve formě komplexních polysacharidů. Rýže je tak vynikajícím a dobře stravitelným zdrojem energie. A to nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek. Obsahuje však i velmi kvalitní bílkoviny, především vysoký obsah argininu, aminokyseliny důležité pro svalový růst (používané i v proteinových přípravcích), vitamíny (zejména řady B) a minerální látky, prospěšné pro organismus.

 

Pohanka je pseudoobilovina, která se do jídelníčku našich předků dostala už ve středověku a díky svým unikátním výživovým vlastnostem na něm už zůstala. Je oblíbená pro svou nezaměnitelnou, mírně oříškovou chuť, vysoký obsah bílkovin, rutinu (vitamínu P, který napomáhá průchodnosti cév) a zahřívací charakter. Komplexní sacharidy pohanky se totiž do těla uvolňují postupně a jsou proto tím správným zdrojem energie. Což je, podobně jako u jáhel, prospěšné nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek.

 

Z bezlepkových kaší dále máme oříškovou kaši z klíčeného ovsa a quinoy, tutéž kaši s kakaovými boby a datlemi anebo kaši z klíčeného ovsa, jablka a quinoy, dále pak ovesnou kaši s omega3 a rakytníkem, ovesnou kaši s omega3 a kustovnicíovesnu kaši s čokoládou, kešu a omega3, třízrnovou kaši natural, vícezrnnou kaši, ovesnou kaši se lnem a rakytníkem, chia kaši s jablkem a skořicíklíčenou pohankovou kaši s pekanovými ořechy a nakonec rýžovou kaši s malinami či s meruňkami. Dále můžete vyzkoušet dvě speciální bezlepkové kaše s vápníkem pro děti: ovesnou kaši s příchuti banánu a čokolády anebo ovocnou kaši s vápníkem.

 

Každou z nich si pak případně samozřejmě můžete dle vlastního gusta dochutit ovocem, ořechy, medem, oblíbeným sirupem, čokoládou, kakaem, skořicí, semínky či jakoukoli jinou ingrediencí, kterou máte rádi a zpříjemní vám tuto vynikající chutnou snídani, svačinku či lehkou večeři.

 

Semix (SEMIX = SEmínka MIXovat = Zdravý život) je česká společnost, která už od roku 1995 vyrábí celozrnné cereálie, pekařské směsi pro výrobu špičkového pečiva, máku a dalších zdravých produktů, přičemž klade důraz na zpracování zrnin tak, aby v nich zůstaly v maximální míře zachovány veškeré živiny a minerální látky.

 

 

SLOŽENÍ:

jáhlové lupínky 22 %, rostlinná vláknina, rýžové lupínky 20 %, kukuřičné 12,5 % (kukuřice, cukr, sůl), pohankové lupínky 9 %, rýžová mouka, semeno lnu 4 %, olivový olej, přírodní aroma, mořská sůl

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

Z PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÝCH SUROVIN

S VYSOKÝM OBSAHEM VLÁKNINY

S NÍZKÝM OBSAHEM CUKRU

S NÍZKÝM OBSAHEM NASYCENÝCH TUKŮ

BEZ PALMOVÉHO TUKU A AROMAT

 

Může obsahovat stopy mléka, vajec, skořápkových plodůsóji a sezamu, jelikož se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.  

 

 

PŘÍPRAVA:

Obsah sáčku vsypte do misky či hrníčku, zalijte asi 150 - 170 ml horké vody nebo mléka a dobře promíchejte.

Nechte 3 - 5 minut odstát a ihned konzumujte.

 

 

Výrobce:

SEMIX PLUSO, spol. s.r.o. 

Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika 

120066

Parametry

energetická hodnota kj
1436,000000
energetická hodnota kcal
342,000000
tuky
4,900000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,700000
sacharidy
55,000000
z toho cukry
1,600000
bílkoviny
7,000000
vláknina
25,000000
sůl
0,330000
hmotnost
65,000000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit