Obrázek
Obrázek

Kaše třízrnná natural 65g BZL Semix

favorite_border favorite
balení 22ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ TŘÍZRNNÁ KAŠE

 

Tato bezlepková sypká směs na přípravu instantní kaše od značky Semix se výborně hodí, pokud si chcete dopřát kvalitní snídani nebo svačinku. Třízrnná kaše z jáhel, pohanky a rýže má nejen výbornou chuť, ale díky vysokým nutričním hodnotám, vysokému podílu vlákniny, snadné přípravě i lehké stravitelnosti představuje moderní a zdravý způsob stravování, určený opravdu pro každého!

 

Třízrnná kaše je vyrobena z přirozeně bezlepkových surovin. Je proto vhodná nejen pro celiaky, ale je určena všem, kteří chtějí odlehčit svému tělu od lepku. Snížená konzumace nasycených tuků přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.   

 

Jáhly jsou loupaná zrníčka prosa, jedné z nejstarších kulturních plodin na světě. Jsou dobře stravitelné, výživné a syté. Jsou doporučovány "západní i východní" medicínou, a to jak pro maminky a děti, studenty či sportovce, tak jako součást stravy při některých onemocněních či rekonvalescenci. Komplexní sacharidy kaše jsou dobrým zdrojem energie nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale i pro náš mozek.

 

Rýže je druhou nejrozšířenější obilovinou na větě. Hlavní živinou v rýžovém zrnu jsou sacharidy (kolem 80 %). Téměř všechny jsou v rýži a ve formě komplexních polysacharidů. Rýže je tak vynikajícím a dobře stravitelným zdrojem energie. A to nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek. Obsahuje však i velmi kvalitní bílkoviny, především vysoký obsah argininu, aminokyseliny důležité pro svalový růst (používané i v proteinových přípravcích), vitamíny (zejména řady B) a minerální látky, prospěšné pro organismus.

 

Pohanka je pseudoobilovina, která se do jídelníčku našich předků dostala už ve středověku a díky svým unikátním výživovým vlastnostem na něm už zůstala. Je oblíbená pro svou nezaměnitelnou, mírně oříškovou chuť, vysoký obsah bílkovin, rutinu (vitamínu P, který napomáhá průchodnosti cév) a zahřívací charakter. Komplexní sacharidy pohanky se totiž do těla uvolňují postupně a jsou proto tím správným zdrojem energie. Což je, podobně jako u jáhel, prospěšné nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek.

 

Z bezlepkových kaší dále máme oříškovou kaši z klíčeného ovsa a quinoy, tutéž kaši s kakaovými boby a datlemi anebo kaši z klíčeného ovsa, jablka a quinoy, dále pak ovesnou kaši s omega3 a rakytníkem, ovesnou kaši s omega3 a kustovnicíovesnu kaši s čokoládou, kešu a omega3, třízrnovou kaši natural, vícezrnnou kaši, ovesnou kaši se lnem a rakytníkem, chia kaši s jablkem a skořicíklíčenou pohankovou kaši s pekanovými ořechy a nakonec rýžovou kaši s malinami či s meruňkami. Dále můžete vyzkoušet dvě speciální bezlepkové kaše s vápníkem pro děti: ovesnou kaši s příchuti banánu a čokolády anebo ovocnou kaši s vápníkem.

 

Každou z nich si pak případně samozřejmě můžete dle vlastního gusta dochutit ovocem, ořechy, medem, oblíbeným sirupem, čokoládou, kakaem, skořicí, semínky či jakoukoli jinou ingrediencí, kterou máte rádi a zpříjemní vám tuto vynikající chutnou snídani, svačinku či lehkou večeři.

 

Semix (SEMIX = SEmínka MIXovat = Zdravý život) je česká společnost, která už od roku 1995 vyrábí celozrnné cereálie, pekařské směsi pro výrobu špičkového pečiva, máku a dalších zdravých produktů, přičemž klade důraz na zpracování zrnin tak, aby v nich zůstaly v maximální míře zachovány veškeré živiny a minerální látky.

 

 

SLOŽENÍ:

jáhlové lupínky 26 %, rýžové lupínky 16 %, pohankové lupínky 16 %, sušený glukozový sirup, rýžová mouka, sušená syrovátka, cukr, lněné semínko, třtinový cukr, sušené odtučněné mléko, jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

ZDROJ VLÁKNINY

 

Může obsahovat stopy vajec, skořápkových plodůsóji a sezamu, jelikož se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.  

 

 

PŘÍPRAVA:

Obsah sáčku vsypte do misky či hrníčku, zalijte asi 150 - 170 ml horké vody nebo mléka a dobře promíchejte.

Nechte 3 - 5 minut odstát a ihned konzumujte.

 

 

Výrobce:

SEMIX PLUSO, spol. s.r.o. 

Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika 

120016

Parametry

energetická hodnota kj
1614,000000
energetická hodnota kcal
381,000000
tuky
3,100000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,400000
sacharidy
77,000000
z toho cukry
15,000000
bílkoviny
9,400000
vláknina
2,800000
sůl
0,910000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit