Obrázek
Obrázek

Fazole červená ledvina BIO 500g Probio

favorite_border favorite
Fazole červená ledvina 500 g BIO PROBIO

BEZLEPKOVÁ FAZOLE ČERVENÁ LEDVINA -BIO

 

Fazole červená ledvina pochází ze Střední Ameriky, proto je někdy označovaná jako "chilli fazole". V Mexiku se právě z ní připravuje tradiční "chilli con carne" alias chilli s masem.

 

Má specifickou sladkou chuť podobnou kaštanu a jemnou, nadýchanou strukturu. Stejně jako ostatní luštěniny je bohatým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny.

 

Bude chutným zpestřením vašich polévek, rizot, salátů i vydatnou složkou hlavních pokrmů! Z vařených rozmixovaných fazolí si pak snadno připravíte výborné, nasládlé a navíc výživově vydatné pomazánky, i chutné dezerty jako jsou fazolové brownies.

 

Kromě červené ledviny můžete vyzkoušet také bílou ledvinu, fazoli adzuki nebo mungo, z dalších luštěnin pak čočku a žlutý hrách, z obilovin potom pohankové speciality, cizrnu, jáhly, kukuřičný kuskus, bílou quinou nebo kukuřičnou krupici a instantní polentu.

 

Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.

 

 

SLOŽENÍ:

100% fazole červená ledvina BIO

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BIO

 

Může obsahovat stopy sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovává rovněž jmenovaný výrobek. 

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.  

 

 

PŘÍPRAVA:

Fazole propláchněte a předem namočte na cca 10 - 12 hodin. Poté vařte v nové vodě.

Doba vaření je proměnlivá (cca 60 - 90 minut). Pěnu sbírejte. Osolte až po uvaření.   

 

 

 

Výrobce:

PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o. 

Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika   

122306

Parametry

energetická hodnota kj
1151,000000
energetická hodnota kcal
276,000000
tuky
1,700000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,300000
sacharidy
28,000000
z toho cukry
1,300000
bílkoviny
19,000000
vláknina
37,000000
sůl
0,000000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit