

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
FAZOLE MUNGO BIO
Mungo jsou malé zelené fazolky, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů. Mungo jsou kvalitním zdrojem bílkovin a vlákniny. Obsahují také vitamíny skupiny B a minerály hořčík, mangan, fosfor, železo, měď, draslík a zinek. Mezi živinami mungo fazolí se nachází také esenciální aminokyseliny, mimo jiné fenylalanin, arginin, lysin a valin.
Složení:
mungo BIO
Použití a příprava:
Nejčastěji se konzumují naklíčené. Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!
Z další nabídky fazolí v BIO kvalitě můžete vyzkoušet adzuki , bílou ledvinu a červenou ledvinu, z dalších luštěnin pak zelenou čočku , červenou čočku loupanou , cizrnu, hrách
Alergeny:
Výrobek může obsahovat stopy sezamu z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.
Skladování:
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Hmotnost: 500gr
PRO-BIO s.r.o. je česká společnost založená roku 1992, která je prvním a největším výrobcem biopotravin v České republice.
Výrobce:
PRO-BIO s.r.o.
Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk, Česká Republika