

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
KUZU KOŘENOVÝ ŠKROB BIO
Kořenový škrob Kuzu je škrob získaný z japonského vinného keře Pueraria lobata Je to jemný bílý prášek, který má dobré pojivové, zahušťovací a želírovací vlastnosti, proto se používá jako zahušťovadlo do jídel, do bezlepkového pečení a jako alternativa vajec v rostlinné kuchyni. Kuzu má neutrální chuť a rozpouští se v teplých i studených tekutinách.
Složení:
sušený kořen kuzu (Pueraria lobata) BIO
Použití a příprava:
Kuzu škrob se využívá k zahušťování polévek, omáček, pudinků a dalších pokrmů, k bezlepkovému pečení, kde pomáhá dosáhnout lehké a nadýchané textury těsta. Lze jej použít jako pojivo v rostlinné kuchyni jako alternativu vajec. Dobře želíruje, což ho činí vhodným pro přípravu želé, dezertů a domácí zmrzliny. Na omáčky a šťávy použijte 1 polévkovou lžíci drceného kuzu (rozmačkejte vypouklou stranou lžíce) na šálek tekutiny a 2 pol. lžíce na šálek pro želírovací tekutinu. Rozpusťte kuzu v adekvátním množství studené vody a ke konci vaření jej smíchejte s dalšími ingrediencemi. Stáhněte plamen a za stálého míchání povařte na mírném plameni, dokud kuzu nezprůsvitní.
Naše nabídka kořenového škrobu obsahuje Arrowroot kořenový škrob a Kuzu kořenový škrob.
Skladování:
Skladujte v suchu, chladu a temnu.
Hmotnost: 50gr
MITOKU je japonská společnost založená roku 1969, která je jedním z největších vývozců vysoce kvalitních, tradičních japonských přírodních potravin a surovin.
Výrobce:
Mitoku Co., Ltd.
Hamarikyu Intercity, 1-9-1 Kaigan, Minato-ku, Tokyo, 105-0022, Japonsko