Obrázek (1)
Obrázek,id_shop-1
Obrázek
Obrázek

Bezlepková směs na chléb rustikální 500g Nominal

favorite_border favorite
balení 20ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ SMĚS NA RUSTIKÁLNÍ CHLÉB

 

Neodoláte, když procházíte kolem pekárny a dýchne na Vás vůně čerstvého pečeného chleba? Pečete rádi? A hledáte přitom i prvotřídní čerstvost a kvalitu? Pak je speciální bezlepková směs na rustikální chléb přesně pro Vás! Příprava chleba je opravdu snadná a rychlá - stačí trocha vody, kapka oleje, ždibec droždí a klasická domácí trouba. A máte zdravé chutné pečivo na celý den.

 

Od značky Nominal si navíc můžete vybrat hned ze čtyř jedinečných bezlepkových směsí, do kterým si ještě můžete přidat třeba sezamová nebo dýňová semínka. Ochutnejte a vyzkoušejte si směs na rustikální chléb, směs na chléb s lněnou vlákninou, směs na chléb s pohankovou vlákninou anebo směs na chléb s chia semínky.

 

Odměnou vám bude čerstvý krásně voňavý teplý vláčný chléb, na kterém si nejen skvěle pochutnáte, ale se kterým uděláte i něco pro své zdraví. Je bohatý na vlákninu a vhodný pro bezlepkovou dietu. Směsi na těsta od české značky Nominal jsou vyráběny z kvalitních bezlepkových surovin, bez umělých barviv a dochucovadel, jejichž přípravu zvládne opravdu každý!

 

Nominal je česká rodinná firma, která už od roku 1993 razí výrobu bezlepkových potravin a nabízí řadu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Z její nabídky si tak můžete vyzkoušet především cereální kaše Nomina, bezlepkové směsi na chleba, mouky a těsta nebo také hrníčkové dortíky Mug cakes či za studena lisované oleje.   

 

 

SLOŽENÍ:

Deproteinovaný pšeničný bezlepkový škrob, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, jáhlová mouka, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo: guarová mouka, cukr, sůl, jablkový prášek, chlebové koření

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BEZ MLÉKA A VAJEC

BEZ UMĚLÝCH BARVIV, AROMAT A KONZERVAČNÍCH LÁTEK

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu. Dobře uzavřete.

 

 

PŘÍPRAVA:

Smícháme 500 g směsi s 475 ml (g) vody, 20 ml oleje a 15 g čerstvého nebo cca 5 g sušeného droždí a prohněteme. 

Dobře zpracované těst necháme chvíli odpočinout (cca 5 minut) a pak jím naplníme DŮKLADNĚ vymazanou formu. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi, přípradně jej můžeme podsypávat např. pohankovou hladkou moukou.

Z těsta můžete vytvarovat váleček a následně jej obalit ve směsi semínek a teprve potom vtlačit do formy.

Chléb necháte kynout 45–60 min. (při teplotě 35°C) pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 50-60 min (na spodní a horní ohřev).

Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

 

Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý povrch. Menší kusy kynou cca 40 minut, poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 minut.

 

Z 500g suché směsi upečeme chléb o hmotnosti přibližně 900 g.

 

 

Výrobce:

NOMINAL CZ OBCHODNÍ, s.r.o. 

Vídeň 6, 594 01 Velké Meziříčí, Česká republika  

140041

Parametry

energetická hodnota kj
1448,000000
energetická hodnota kcal
343,000000
tuky
1,700000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,400000
sacharidy
71,000000
z toho cukry
3,700000
bílkoviny
6,600000
vláknina
8,200000
sůl
2,000000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit