Obrázek
Obrázek

Panini žemle 130g Schar bez lepku

favorite_border favorite
balení 8ks v kartonu

PANINI ŽEMLE

 

Dopřejte si speciální pečivo, připravené zejména pro vegany! Vláčné kulaté žemle bez lepku.

 

A co je to vlastně panini? Podobně jako pizza, těstoviny či zmrzlina patří panini mezi nejznámější speciality italské kuchyně. Jsou to sendviče připravované  tenkých plátků ciabatty či jiného kvalitního bílého pečiva, specifického pro daný region. Proto se v Itálii můžete setkat s ciabattou, focacciou, michettou nebo bagetou.

Jako náplň pak ochutnáte typický italské prosciutto, rajče, salát, samozřejmě mozzarellu nebo jiný italský sýr, ale taky třeba salám mortadelu, pancettu (neuzenou slaninu), salsiccium (klobásku). Chybět by neměla ani čerstvá bazalka nebo bazalkové pesto!

Typicky se připravují na ohni, kontaktním grilu nebo zapékači, což jim dodá velmi chutnou kůrku.

 

O prvních panini se dočteme už v lombardských kuchařkách ze 16. století, kdy se tento předchůdce sendviče zřejmě podával dělníkům jako jednoduchý oběd a rovněž jako příloha různých jiných jídel. Samotný název "panini" znamená "chleba", čímž odkazuje na hlavní složku pokrmu. Moderní verze této pochoutky se objevila na počátku 20. století, kdy se jako rychlé a chutné jídlo na cestách stala populární především mezi studenty a dělníky. Na popularitě získalo díky italským barům zvaným paninochete, dále také v restauracích a kavárnách, odkud se postupně začalo šířit do celého světa.

  

Balení obsahuje 2 ks žemlí.

Výbornou alternativou k žemlím jsou Panini bulky od Schär!

 

 

SLOŽENÍ:

kukuřičný škrob, voda, kvásek 7,2 % (rýžová mouka, voda), rýžová mouka, rýžový sirup, rostlinná vláknina (psyllium, citrusové plody, červená řepa), zahušťovadla: hydroxypropylmethylcelulóza, guarová guma; slunečnicový olej, sójová bílkovina, pekárenské droždí, sůl, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin; kyselina citrónová.

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BEZ MLÉKA, LAKTÓZY a VAJEC

 

Může obsahovat stopy lupiny, sezamu a hořčice, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávájí rovněž výše jmenované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Baleno v ochranné atmosféře. Po otevření skladujte výrobek při pokojové teplotě ve vzduchotěsném sáčku a do několika dnů zkonzumujte nebo zamrazte.

 

 

Výrobce:

Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

103158

Parametry

energetická hodnota kj
963,000000
energetická hodnota kcal
228,000000
tuky
2,700000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,300000
sacharidy
44,000000
z toho cukry
2,100000
bílkoviny
3,000000
vláknina
7,600000
sůl
1,200000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit