Obrázek
Obrázek Panini
Obrázek Panini

Panini rolls bulky bílé k dopečení 225g Schar bez lepku

favorite_border favorite
balení 6ks v kartonu

BEZLEPKOVÉ PANINI BULKY K DOPEČENÍ

 

Dopřejte si speciální pečivo, připravené zejména pro vegany! Vláčné bulky bez lepku, vhodné k zapečení.

Před pečením je lehce navlhčete vodou a pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 8 – 10 minut do požadovaného zhnědnutí.

 

A co je vlastně PANINI?

Podobně jako pizza, těstoviny či zmrzlina patří panini mezi nejznámější speciality italské kuchyně. Jsou to sendviče připravované  tenkých plátků ciabatty či jiného kvalitního bílého pečiva, specifického pro daný region. Proto se v Itálii můžete setkat s ciabattou, focacciou, michettou nebo bagetou.

Jako náplň pak ochutnáte typický italské prosciutto, rajče, salát, samozřejmě mozzarellu nebo jiný italský sýr, ale taky třeba salám mortadelu, pancettu (neuzenou slaninu), salsiccium (klobásku). Chybět by neměla ani čerstvá bazalka nebo bazalkové pesto!

Typicky se připravují na ohni, kontaktním grilu nebo zapékači, což jim dodá velmi chutnou kůrku.

 

O prvních panini se dočteme už v lombardských kuchařkách ze 16. století, kdy se tento předchůdce sendviče zřejmě podával dělníkům jako jednoduchý oběd a rovněž jako příloha různých jiných jídel. Samotný název "panini" znamená "chleba", čímž odkazuje na hlavní složku pokrmu. Moderní verze této pochoutky se objevila na počátku 20. století, kdy se jako rychlé a chutné jídlo na cestách stala populární především mezi studenty a dělníky. Na popularitě získalo díky italským barům zvaným paninochete, dále také v restauracích a kavárnách, odkud se postupně začalo šířit do celého světa.

  

Balení obsahuje 2 ks žemlí.

Výbornou alternativou k bulkám jsou Panini žemle od Schär!

 

Složení:

pitná voda, kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, rýžová mouka, jablečná vláknina, dextróza, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; sójová bílkovina, slunečnicový olej, pekařské droždí, jedlá sůl, regulátor kyselosti: kyselina vinná, kyselina citronová

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)  

BEZ LAKTÓZY (laktóza < 0,001 g/ 100 g)

BEZ MLÉKA A VAJEC

 

Skladování:

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření balení opět uzavřete a pečivo zkonzumujte do několika dnů nebo přímo zamrazte.

160020

Parametry

energetická hodnota kj
993,000000
energetická hodnota kcal
235,000000
tuky
2,900000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,500000
sacharidy
45,000000
z toho cukry
4,900000
bílkoviny
3,700000
vláknina
7,200000
sůl
1,100000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit