Obrázek
Obrázek

Mouka pohanková celozrnná 500g Šmajstrla

favorite_border favorite
balení 12ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ POHANKOVÁ MOUKA CELOZRNNÁ

 

Přírodní bezlepková pohanková celozrnná mouka od české značky Šmajstrla je skvělým pomocníkem v kuchyni! Má podobné využití jako světlá mouka, rozdíl je jen v nažce - ta je zde drcena i se slupkou. Barva celozrnné mouky je šedá, při práci s těstem až hnědočerná, ale po upečení zesvětlá.

Celozrnná mouka má jiné vlastnosti než klasické pohankové mouky - dříve kvasí, proto se skvěle hodí na pečení chleba či rohlíků. Můžete ji ale stejně dobře použít i na sladké pečivo, např. muffiny, koláče anebo ji můžete přidat do těsta na placky a palačinky. Díky její specifické, až oříškové chuti, se rovněž velmi dobře hodí jako příměs do bílé mouky pro zvýraznění chuti.

 

Pohanka je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Pohankové výrobky od Šmajstrlů neobsahují lepek, takže se hodí jak pro bezlepkovou dietu, tak pro ozvláštnění a zpestření jídelníčku pro celou rodinu.

Pohankový mlýn Šmajstrla se specializuje na výrobky z pohanky a loupe pohanku tradičním mechanickým způsobem už pátou generaci, od roku 1861, pod horou Radhošť. Při mechanickém zpracování drcení zrna pomocí mlýnských kamenů si pohanka zachovává obsažené vitamíny a cenné látky. Mlynáři se zaměřují na čerstvost, poctivost a kvalitu pohanky vypěstované českými zemědělci, která má lidem i nadále přinášet nejen skvělou chuť, ale i zdraví, které je tou nejcennější komoditou.  

 

Pohankové mouky jsou proto zárukou té nejvyšší kvality. Kromě této celozrnné pohankové mouky můžete vyzkoušet také klasickou jemnou pohankovou mouku. Nenechte si ujít unikátní chuť i zdraví prospěšné látky v jednom, s důrazem na vyváženost chuti, bez obsahu barviv a konzervantů.

 

Značka Šmajstrla se obecně věnuje zpracování pohankových výrobků, nejen kaší. Ochutnat proto můžete také další bezlepkové speciality: pohankové křupky, pohankovou kroupu, lámanku, krupici, kaši anebo pohankové těstoviny! Neváhejte vyzkoušet netradiční chuť "tradičních" surovin.

 

 

SLOŽENÍ:

pohanka

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

 

Z mechanicky loupané pohanky

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchém a tmavém prostředí. 

Chraňte před přímým slunečním zářením a teplem.

 

 

Výrobce

Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm, Česká republika

140004

Parametry

energetická hodnota kj
1460,000000
energetická hodnota kcal
348,000000
tuky
4,200000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,980000
sacharidy
56,300000
z toho cukry
1,510000
bílkoviny
17,200000
vláknina
0,000000
sůl
0,010000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit