Obrázek
Obrázek

Čaj Rakytník 100% bez příměsí 12x4g Ovocňák

favorite_border favorite

ČAJ RAKYTNÍK BEZ PŘÍMĚSÍ

 

Krásná jemně oranžová barva a zvláštní kombinace nasládlé kyselkavé chuti a vůně rakytníku s nádechem pomeranče - to je Rakytník od Ovocňáku. Dopřejte si podmanivou chuť tohoto zdravého osvěžujícího nápoje s krásnou vůní!

 

Tento ovocný čaj Rakytník 100% bez příměsi, z plodů odrůdy Botanica, je vyroben přirozeným postupem ze 100 % přírodních surovin, neobsahuje žádné umělé příchutě, sladidla, přidaný cukr ani konzervanty. Rakytník řešetlákový česká značka Ovocňák pěstuje v BIO podmínkách na farmě v Beckově. Bylinky a ovoce sbírají ručně v plné zralosti a šetrně suší, aby se z obsažených látek do čaje zachovalo co nejvíce. Rakytník proto lisují za studena a pak pomalu při nízkých teplotách suší, díky tomu si rakytníkové výlisky zachovávají mnoho vitamínů a olejnin a čaj, který se z nich připravuje, má proto intenzivní chuť tohoto ovoce.

 

Rakytník je obrovským zdrojem vitamínu C, ne nadarmo se mu přezdívá "citroník severu", pouhá jedna kulička rakytníku obsahuje celou doporučenou denní dávku vitamínu C. Dále obsahuje množství dalších vitamínů (E, K, provitamíny A a D), minerály, flavonoidy (vitamín P), třísloviny a organické a omega (3, 6, 7 a 9) kyseliny a má biostimulační účinky.  

Jedná se o hustě větvený trnitý keř dorůstající do 10 metrů, který roste ve vysokohorských oblastech ve výšce až 3 000 m.n.m. Existuje asi šest druhů této rostliny, z nichž pouze rakytník řešetlákový snáší i níže položené oblasti, proto se pěstuje i u nás. Pro léčivé účinky se užívá celá rostlina rakytníku, nejčastěji však plody, bohaté především na vitamín C a olej.

 

Rakytník je, stejně jako rakytníkový čaj, "multivitamínová a multiminerální bomba", díky tomu může přispět k regeneraci pokožky, sliznic, kloubů, trávení či krevního oběhu. Díky obsaženým vitamínům můžete rakytník využít při virózách, infekcích nebo k celkovému zlepšení odolnosti a imunity organismu.

 

Balení obsahuje 12 pyramidových 4g sáčků čaje.

 

Kromě rakytníku bez příměsí můžete vyzkoušet také další vynikající chuťové variace ovocno-bylinných čajů: aróniovou vzpruhuaróniové pohlazení, rakytníkový životabudič, rakytníkové osvěžení anebo rakytníkový zimní šálek. Tak neváhejte! 

 

 

SLOŽENÍ:

100% rakytník

 

BEZ PŘIDANÉHO CUKRU

BEZ PŘIDANÝCH AROMAT A KONZERVANTŮ

BEZ ZAHUŠŤOVADEL A ŠKROBU

BEZ UMĚLÝCH PŘÍSAD

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu a chladu. Uchovejte mimo sluneční záření.

 

 

PŘÍPRAVA:

Pyramidku zalijte 300ml horké vody a nechejte ideálně 10 minut louhovat.

 

 

Výrobce

OVOCŇÁK s.r.o., 687 32 Rudice 36, Česká republika

103230

Parametry

energetická hodnota kj
0,000000
energetická hodnota kcal
0,000000
tuky
0,000000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,000000
sacharidy
0,000000
z toho cukry
0,000000
bílkoviny
0,000000
vláknina
0,000000
sůl
0,000000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit