Obrázek
Obrázek

Čaj Rakytníkový zimní šálek 12x4g Ovocňák

favorite_border favorite

ČAJ RAKYTNÍKOVÝ ZIMNÍ SPÁNEK 

 

Nádherná hnědo-červená barva, mírně sladkokyselá chuť rakytníku spolu se svěží chutí pomeranče a výrazným aromatem skořice - to je ten pravý relaxační Zimní šálek od Ovocňáku. Dopřejte si chvilku jen sami pro sebe s podmanivou chutí zklidňujícího večerního "vánočního" šálku k uvolnění stresu a napětí.

 

Tento ovocno-bylinný čaj je vyroben přirozeným postupem ze 100 % přírodních surovin, neobsahuje žádné umělé příchutě, sladidla, přidaný cukr ani konzervanty. Rakytník řešetlákový česká značka Ovocňák pěstuje v BIO podmínkách na farmě v Beckově. Bylinky a ovoce sbírají ručně v plné zralosti a šetrně suší, aby se z obsažených látek do čaje zachovalo co nejvíce. Rakytník z plodů odrůdy Botanica proto lisují za studena a pak pomalu při nízkých teplotách suší, díky tomu si rakytníkové výlisky zachovávají mnoho vitamínů a olejnin a čaj, který se z nich připravuje, má intenzivní chuť tohoto ovoce.

 

Rakytník je ceněný, protože je obrovským zdrojem vitamínu C, ne nadarmo se mu přezdívá "citroník severu", pouhá jedna kulička rakytníku obsahuje celou doporučenou denní dávku vitamínu C. Dále obsahuje množství dalších vitamínů (E, K, provitamíny A a D), minerály, flavonoidy (vitamín P), třísloviny a mastné kyseliny (omega 3, 6, 7 a 9). Obecně se jedná se o hustě větvený trnitý keř dorůstající do 10 metrů, který roste ve vysokohorských oblastech ve výšce až 3 000 m.n.m. Existuje asi šest druhů této rostliny, z nichž pouze rakytník řešetlákový snáší i níže položené oblasti, proto se pěstuje i u nás. Pro léčivé účinky se užívá celá rostlina rakytníku, nejčastěji pak plody a olej.

Rooibos (v překladu "červený keřík") je jihoafrický čaj vyráběný z lístků čajovce kapského, který pak této směsi dodává tmavou barvu, nasládlou chuť a minerály a pomáhá uvolňovat stres a napětí. Někdy proto bývá využíván proti nervozitě či nespavosti.

 

Rakytník je, stejně jako rakytníkové osvěžení, "multivitamínová a multiminerální bomba", díky tomu může přispět k regeneraci pokožky, sliznic, kloubů, trávení či krevního oběhu. Díky obsaženým vitamínům tak můžete rakytník využít při virózách, infekcích nebo k celkovému zlepšení odolnosti a imunity organismu.

Balení obsahuje 12 pyramidových 4g sáčků čaje.

 

Kromě rakytníkového zimního šálku můžete vyzkoušet také další vynikající chuťové variace ovocno-bylinných čajů: aróniovou vzpruhuaróniové pohlazení, rakytník bez příměsírakytníkový životabudič anebo rakytníkové osvěžení. Tak neváhejte! 

 

 

SLOŽENÍ:

50% rakytník, rooibos, skořice, květ pomerančovníku

 

BEZ PŘIDANÉHO CUKRU

BEZ PŘIDANÝCH AROMAT A KONZERVANTŮ

BEZ ZAHUŠŤOVADEL A ŠKROBU

BEZ UMĚLÝCH PŘÍSAD

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu a chladu. Uchovejte mimo sluneční záření.

 

 

PŘÍPRAVA:

Pyramidku zalijte 300ml horké vody a nechejte ideálně 10 minut louhovat.

 

 

Výrobce

OVOCŇÁK s.r.o., 687 32 Rudice 36, Česká republika

103233

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit