


Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Thajské vlasové nudle se vyrábějí z vody a rýžové mouky. Tyto tyčinky s kruhovým průřezem mají dlouhou historii nejenom v Číně, ale po celé jihovýchodní Asii. Jsou bílé, hedvábně lesklé a připravené pro vaření ve vodě po krátkou dobu 3-5 minut. Jsou často používanou přílohou k asijským jídlům. Nazývají se také "chaotické nudle", protože v procesu vaření vypadají jako množství propletených vláken. Mohou být podávány buď teplé, nebo studené. Často se, po krátkém varu, smaží do křupava. Podávají se rovněž dušené v sojové omáčce. Množství ingrediencí, které se k nim přidávají, je nespočet. Bývají vloženy do mísy s vývarem a nakrájenou jarní cibulkou. Připravují se s dušeným vepřovým nebo kuřecím masem, smaženými fazolemi, zeleninou, houbami, s rybami, s tvarohem atd. Rýžové nudle tvoří základ skoro všech asijských pokrmů. Také dnes jsou populární po celé Číně a jejich používání je rozšířeno po celém světě.
Složení:
Rýžová mouka 90%, voda
Skladujte v suchu
Návod k přípravě: Nudle vložíme do vařící vody a necháme 2-3 minuty povařit, poté je scedíme a přidáme do polévky nebo je smažíme na pánvi do křupava a podáváme jako přílohu.