Obrázek
Obrázek

Polévka pohanková BIO 136g Probio

favorite_border favorite
Polévka pohanková 136 g BIO PROBIO

BEZLEPKOVÁ BIO POHANKOVÁ POLÉVKA

 

Vychutnejte si skvělou, jemnou, lahodnou polévku s pohankovými kroupami, zeleninou a kořením. Polévka se skvěle hodí jako lehká večeře, vydatná svačina i jako první chod oběda. Rychlá a jednoduchá příprava vám navíc usnadní vaření doma, i na cestách, stačí totiž jen přidat vodu a cca 15 minut vařit.

Jedno balení obsahuje směs na 2x 1 litr polévky. Polévku samozřejmě můžete po uvaření libovolně dochutit, třeba čerstvým česnek či bylinkami.

 

Pohanka je pseudoobilovina, která se do jídelníčku našich předků dostala už ve středověku a díky svým unikátním výživovým vlastnostem na něm už zůstala. Je nutričně bohatá, obsahuje vitamíny skupiny B a minerální látky, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin a rutinu (flavonoidu, vitamínu P, který napomáhá průchodnosti cév. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.  

Je také oblíbená pro svou nezaměnitelnou, mírně oříškovou chuť a zahřívací charakter. Komplexní sacharidy pohanky se totiž do těla uvolňují postupně a jsou proto tím správným zdrojem energie. Což je prospěšné nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek. Dalším velkým bonusem je přirozená bezlepkovost pohanky, ale je určena všem, kteří chtějí odlehčit svému tělu od lepku. Snížená konzumace nasycených tuků přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. 

 

Kromě polévky si z pohankových specialit můžete vyzkoušet také pohankovou sekanou, pohankové palačinky nebo pohanku v čisté formě pro přípravu libovolných receptů: pohanku neloupanou, pohanku lámanku či pohankové kroupy.

 

Kromě pohankové polévky si můžete vyzkoušet také hrachovou polévku. Z dalších bezlepkových pohankových specialit pro vás máme pohankovou sekanou, pohankové palačinky anebo pohankovo-čirokové lívance a perník.

A pokud si chcete upéct vlastní moučník, vyzkoušejte bezlepkovou BIO hladkou pohankovou, nebo také kukuřičnou či čirokovou mouku. Anebo můžete jako základ pro přípravu libovolných receptů vyzkoušet také čistou pohanku: pohanku lámanku či pohanku neloupanou anebo pohankové krupy.

 

Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku.

Pohanku loupou mechanicky, proto je světlá a zachovává si více výživových látek než při tepelném zpracování a navíc v unikátním bezlepkovém mlýně s důrazem na mimořádnou kvalitu a bezlepkovost.

 

 

SLOŽENÍ:

Pohanka kroupy* 59 %, granulovaný vývar s olivovým olejem* (jedlá mořská sůl, rýžová mouka*, kukuřičný škrob*, sušená zelenina* v proměnlivém poměru 11,3 % [cibule*, celer*, mrkev*, petržel*, pórek*], miso* [sója*, rýže*, pitná voda, jedlá sůl, koji], kvasnicový extrakt, extra penenský olivový olej*, koření*), sušená zelenina* v proměnlivém poměru 19,1% (mrkev*, petržel*, pórek*, cibule*, česnek*, celer*, libeček*)

*z ekologického zemědělství

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

BIO

 

Může obsahovat skořápkové plody a sezam, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.  

 

 

PŘÍPRAVA:

Do 1 litru studené vody nasypejte směs z jednoho sáčku a přiveďte k varu. Vařte cca 25 minut.

 

 

 

Výrobce:

PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o. 

Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika   

122331

Parametry

energetická hodnota kj
1252,000000
energetická hodnota kcal
299,000000
tuky
1,800000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,300000
sacharidy
61,000000
z toho cukry
8,500000
bílkoviny
9,000000
vláknina
6,400000
sůl
10,600000

Specifické reference