Obrázek
Obrázek Croissant
Obrázek Croissant

Croissant 220g Schar bez lepku

favorite_border favorite
balení 6ks v kartonu

BEZLEPKOVÝ CROISSANT

 

Na jemném, bezlepkovém croissantu od Schär z nadýchaného těsta si pochutnáte!

A víte, co vlastně slovo "croissant" znamená a odkud tato pochoutka pochází?

 

Croissant je nadýchané máslové pečivo, které se vyrábí z kynutého vrstveného těsta. Pekař těsto takzvaně "laminuje" -pláty kynutého těsta prokládá vrstvami změklého másla, které pak společně válí. Díky tomu má upečený croissant jemnou nadýchanou strukturu podobnou pečivu z listového těsta.

 

Předchůdcem dnešního croissantu je rakouský sladký rohlík Kipferl, vzhledem podobný loupáku, který se vyráběl už ve 13. století. Když si v roce 1839 rakouský důstojník August Zang v Paříži založil vídeňskou pekárnu (Boulangerie Viennoise), kde pekl speciality ze své domoviny, jako bílý vídeňský chléb nebo právě sladké rohlíky. Pařížané si jeho podnik i výrobky rychle oblíbili a zanedlouho ve francouzských pekárnách začala vznikat imitace Kipferlu, nazvaná podle svého typického tvaru "půlměsíce" či "srpku", croissant.

Od roku 1869 už byla obliba a konzumace crossaintů natolik rozšířená, že už se o něm začínalo mluvit jako o základu francouzské snídaně.

 

 

SLOŽENÍ:

kukuřičný škrob, pitná voda, kváskové těsto 14% (rýžová mouka, pitná voda), extrakt z ovoce (rohovník, jablko), rostlinné margaríny [rostlinné oleje a tuky v různých  poměrech (slunečnicový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové, kakaové máslo, bambucké máslo), pitná voda, jedlá sůl, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin; citronová šťáva, přírodní aromata], zvlhčující látka: sorbitol; rostlinná vláknina (psyllium), pekařské droždí, slunečnicový olej, rýžová mouka, sójový protein, rýžový škrob, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; med, sušený vaječný bílek*, jedlá sůl, koncentrát z mrkve a jablka, přírodní aroma

* Vejce nosnic v halách

 

BEZ LEPKU = obsah gluténu < 20 mg/ kg

BEZ LAKTÓZY, MLÉKA a PALMOVÉHO OLEJE

 

Může obsahovat stopy hořčice, protože se zpracovává ve výrobně, kde se rovněž zpracovávají výrobky z hořčice.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření skladujte výrobek ve vzduchotěsném sáčku a do několika dnů zkonzumujte nebo přímo zamrazte.

 

 

Výrobce:

Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

160018

Parametry

energetická hodnota kj
1265,000000
energetická hodnota kcal
301,000000
tuky
7,300000
z toho nasycené mastné kyseliny
1,700000
sacharidy
51,000000
z toho cukry
12,000000
bílkoviny
4,000000
vláknina
7,500000
sůl
0,470000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit