

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÝ CROISSANT
Na jemném, bezlepkovém croissantu od Schär z nadýchaného těsta si pochutnáte!
A víte, co vlastně slovo "croissant" znamená a odkud tato pochoutka pochází?
Croissant je nadýchané máslové pečivo, které se vyrábí z kynutého vrstveného těsta. Pekař těsto takzvaně "laminuje" - pláty kynutého těsta prokládá vrstvami změklého másla, které pak společně válí. Díky tomu má upečený croissant jemnou nadýchanou strukturu podobnou pečivu z listového těsta.
Předchůdcem dnešního croissantu je rakouský sladký rohlík Kipferl, vzhledem podobný loupáku, který se vyráběl už ve 13. století. Když si v roce 1839 rakouský důstojník August Zang v Paříži založil vídeňskou pekárnu (Boulangerie Viennoise), kde pekl speciality ze své domoviny, jako bílý vídeňský chléb nebo právě sladké rohlíky, Pařížané si jeho podnik i výrobky rychle oblíbili a zanedlouho ve francouzských pekárnách začala vznikat imitace Kipferlu, nazvaná podle svého typického tvaru "půlměsíce" či "srpku", croissant.
Od roku 1869 už byla obliba a konzumace crossaintu natolik rozšířená, že už se o něm začínalo mluvit jako o základu francouzské snídaně.
SLOŽENÍ:
kukuřičný škrob, pitná voda, kváskové těsto 14 % (rýžová mouka, pitná voda), extrakt z ovoce (rohovník, jablko), rostlinné margaríny [rostlinné oleje a tuky v různých poměrech (slunečnicový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové, kakaové máslo, bambucké máslo), pitná voda, jedlá sůl, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin; citronová šťáva, přírodní aromata], zvlhčující látka: sorbitol; rostlinná vláknina (psyllium), pekařské droždí, slunečnicový olej, rýžová mouka, sójový protein, rýžový škrob, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; med, sušený vaječný bílek*, jedlá sůl, koncentrát z mrkve a jablka, přírodní aroma
* Vejce nosnic v halách
BEZ LEPKU = obsah gluténu < 20 mg/ kg
BEZ LAKTÓZY
BEZ MLÉKA
BEZ PALMOVÉHO OLEJE
Může obsahovat stopy hořčice, protože se zpracovává ve výrobně, kde se rovněž zpracovávají výrobky z hořčice.
SKLADOVÁNÍ:
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření skladujte výrobek ve vzduchotěsném sáčku a do několika dnů zkonzumujte nebo přímo zamrazte.
Výrobce:
Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy