

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Kurkuma, známá také pod názvem indický šafrán, se vyrábí ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Oddenek se nejprve několik hodin vaří a až poté suší a následně mele na sytě žlutý prášek. Rostlina pochází z jižní Asie a jejím největším producentem je Indie. Má zemitou, pepřovitou, nahořklou, hořčici podobnou chuť. Svou vůní připomíná zázvor. Kurkuma neodmyslitelně patří do směsi kari koření. Je rovněž vhodná k ochucování pokrmů z kuřecího nebo krůtího masa, luštěnin, zeleniny a brambor, ale také polévek nebo omáček. Kurkumou můžete okořenit pokrmy z rýže, zejména bílou rýži basmati. Společně s jogurtem či zakysanou smetanou se často používá k nakládání masa. Přidává se jako barvivo do hořčice, mléčných výrobků a krémů. Její využití je obrovské.
Složení: Kurkuma
Vhodné k přípravě masa, brambor, rýže, čočky a zeleniny.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Po otevření obalu uchovávejte v hermeticky uzavřené nádobě.