

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
VANILKOVÝ LUSK Z UGANDY
Vanilkový lusk z Ugandy je druh prémiové vanilky, známý pro svou intenzivní a komplexní vůni a chuť s tóny čokolády, fíků a kořeněnosti. Je to odrůda Planifolia, která se pěstuje v ideálních klimatických podmínkách Ugandy, což zajišťuje vysoký obsah vanilinu a kvalitu požadovanou šéfkuchaři. Lusky mají obvykle 15-18 cm, jsou tmavě hnědé až černé, mastné a plné aromatických olejů. Používají se na dochucení dezertů, krémů, omáček, kávy a k výrobě vanilkového extraktu či cukru.
Složení:
vanilkový lusk
Použití:
Pravou vanilku můžete několikanásobně použít - tobolku nechte několik dnů v cukru a pak ji omyjte. Opakované použití je možné třeba i po aromatizaci mléka či studených omáček. Smetanově sladké aroma s tóny lékořice se v západní kuchyni používá téměř výhradně na mléčné pokrmy. Ti, kteří mléko příliš nemusí, mohou rozřezaný vanilkový lusk položit také na nakrájené ovoce a to pak s troškou másla upéct v troubě.
Skladování:
Skladujte v suchu při teplotě nejvýše do 25 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70%.
Balení: 1 lusk
Dovozce a distributor:
Martina Veleba
Pod hájkem 2401, 393 01 Pelhřimov, Česká republika