Obrázek
Obrázek

Vanilkový lusk vakuovaný 1ks Hugo

favorite_border favorite

VANILKOVÝ LUSK Z UGANDY

 

Vanilkový lusk z Ugandy je druh prémiové vanilky, známý pro svou intenzivní a komplexní vůni a chuť s tóny čokolády, fíků a kořeněnosti. Je to odrůda Planifolia, která se pěstuje v ideálních klimatických podmínkách Ugandy, což zajišťuje vysoký obsah vanilinu a kvalitu požadovanou šéfkuchaři. Lusky mají obvykle 15-18 cm, jsou tmavě hnědé až černé, mastné a plné aromatických olejů. Používají se na dochucení dezertů, krémů, omáček, kávy a k výrobě vanilkového extraktu či cukru. 

 

Složení: 

vanilkový lusk

 

Použití: 

Pravou vanilku můžete několikanásobně použít - tobolku nechte několik dnů v cukru a pak ji omyjte. Opakované použití je možné třeba i po aromatizaci mléka či studených omáček. Smetanově sladké aroma s tóny lékořice se v západní kuchyni používá téměř výhradně na mléčné pokrmy. Ti, kteří mléko příliš nemusí, mohou rozřezaný vanilkový lusk položit také na nakrájené ovoce a to pak s troškou másla upéct v troubě.

 

Skladování: 

Skladujte v suchu při teplotě nejvýše do 25 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70%.

Balení: 1 lusk

 

Dovozce a distributor:

Martina Veleba

Pod hájkem 2401, 393 01 Pelhřimov, Česká republika

102814

Parametry

energetická hodnota kj
0,000000
energetická hodnota kcal
0,000000
tuky
0,000000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,000000
sacharidy
0,000000
z toho cukry
0,000000
bílkoviny
0,000000
vláknina
0,000000
sůl
0,000000

Specifické reference