Image Blog

CO DO KÁVY A SMOOTHIE MÍSTO MLÉKA? Naše lahodné SMETANY!

COCONUT CREAMER 

Naše kulinářská specialita z kokosu je výbornou alternativou kravské smetany či mléka. Od klasického kokosového mléka se liší tím, že má více tuku a je hustější, skládá se z 20% kokosového tuku a 10% kokosového prášku, který jiné kokosové smetany nemají.

Má sladkou koksovou chuť a skvěle se hodí pro vegetariány, vegany i alergiky, protože je přirozeně bez lepku, bez laktózy, bez přidaného cukru a navíc neobsahuje živočišné produkty (kasein)!

Výborně se hodí do nápojů, chuťově skvěle vylepší klasickou i ledovou kávu či smoothie, ale o exotickou chuť s ní obohatíte také dezerty! Zkuste ji použít při výrobě zmrzliny či pudinku a jejich chuť si zamilujete.

Můžete s ní ozvláštnit také pečení a vaření. Svou jemnou, sladkou chutí dokáže zmírnit ostrost příliš pikantních jídel jako jsou tradiční asijské pokrmy, polévky a omáčky.



ALMOND CREAMER 

Podobně jako naše kokosová specialita se i tahle mandlová lahůdka skvěle hodí k dochucení nápojů a moučníků, ale také do polévek, těstovin, omáček či zeleniny!

Má velmi jemnou mandlovou chuť a hustou konzistenci, obsahuje 15% mandlového prášku a rovněž se skvěle hodí pro vegetariány, vegany i alergiky, protože je přirozeně bez lepku, bez laktózy, bez přidaného cukru a neobsahuje kasein.

Nemá tak výrazné aroma jako Coconut creamer a její chuť skvěle vynikne především ve Vašich oblíbených krémových polévkách a smetanových omáčkách, protože s ní bude chuť jídel jemnější a plná zároveň. Stejně dobře ho můžete použít i ke zředění příliš hustého dresinku.

Almond creamer se výborně hodí také k těstovinám či k zapékání brambor, místo běžné mléčné smetany, a samozřejmě do nápojů a dezertů. Zkuste ho použít při výrobě zmrzliny nebo italské Panna cotty!



SOJA CREAMER 

Poslední horkou novinkou z naší trojice je sójová pochoutka! Stejně jako její kokosová a mandlová variace se skvěle hodí do studené i teplé kuchyně: k pečení, zapékání brambor či zeleniny, k ochucení rýže, těstovin i masa a především k dochucování nápojů i dezertů a jako základ polévek a omáček.

Má sladkou krémovou chuť a lze jí plně nahradit běžnou smetanu. Obsahuje rostlinný kokosový a sójový tuk v různém poměru, v celkové výši 20% tuku a 7% sójový proteinový koncentrát. Na rozdíl od jiných sójových smetan neobsahuje kasein.  

Vzhledem k nižšímu obsahu tuku se „krémy“ nehodí ke šlehání.