Obrázek
Obrázek

Kaše z klíčeného ovsa a quinoy-jablko, skořice BZL 65g Semix

favorite_border favorite
balení 22ks v kartonu

 BEZLEPKOVÁ OVESNÁ KAŠE Z KLÍČENÉHO OVSA A QUINOY S JABLKEM A SKOŘICÍ

 

Tato bezlepková sypká směs na přípravu instantní kaše od značky Semix se výborně hodí, pokud si chcete dopřát kvalitní snídani nebo svačinku. Jablečná kaše z klíčeného ovsa a quinoy má nejen výbornou chuť, ale díky vysokým nutričním hodnotám, vysokému podílu vlákniny a snadné přípravě i lehké stravitelnosti představuje moderní a zdravý způsob stravování, určený opravdu pro každého!

Je vyrobena z bezlepkových ovesných vloček, takže je vhodná i pro celiatiky. Bílkoviny obecně pak přispívají k růstu a udržení svalové hmoty a normálního stavu kostí. Obsažený ovesný betaglukan pak přispívá ke snížení cholesterolu v krvi.* Pokud si tedy chcete zachovat pevné zdraví, je nutné dodržovat zásady zdravého životního stylu a konzumovat zdravou a vyváženou stravu. Tato jablečno-skořicová kaše proto přispívá nejen mlsným jazýčkům, ale i celkovému zdraví, růstu a zažívání.  

 

Oves k přípravě obilné kaše je dobrou volbou. Jeho komplexní sacharidy se do organismu uvolňují postupně a jsou tak dobrým zdrojem energie jak pro naši fyzickou aktivitu, tak pro náš mozek. Oves je také přirozeným zdrojem rozpustné i nerozpustné dietní vlákniny, která je nezbytnou součástí zdravé stravy. A klíčený oves a červená quinoa jsou navíc díky klíčení mnohem lépe stravitelné než nenaklíčený oves a quinoa.

Quinoa, neboli merlík čilský, je pak považovaná za kompletní zdroj bílkovin, protože poskytuje všech 9 esenciálních aminokyselin, a vlákniny: z 80-90% je tvořena nerozpustnou vlákninou (jako je celulóza), což je dokonce více než u hnědé rýže nebo kukuřice. Obsahuje rovněž vitamíny B a E, antioxidanty a minerály jako hořčík, železo, selen a vápník, zinek, měď, mangan a dále také kyselinu listovou a omega-3 i omega-6 mastné kyseliny, prospěšné pro organismus.

 

Z bezlepkových kaší dále máme oříškovou kaši z klíčeného ovsa a quinoy anebo kaši s kakaovými boby a datlemi, dále pak ovesnou kaši s omega3 a rakytníkem, ovesnou kaši s omega3 a kustovnicíovesnu kaši s čokoládou, kešu a omega3, třízrnovou kaši natural, vícezrnnou kaši, ovesnou kaši se lnem a rakytníkem, chia kaši s jablkem a skořicípohankovou kaši s čokoládou, klíčenou pohankovou kaši s pekanovými ořechy a nakonec rýžovou kaši s malinami či s meruňkami. Dále můžete vyzkoušet dvě speciální bezlepkové kaše s vápníkem pro děti: ovesnou kaši s příchuti banánu a čokolády anebo ovocnou kaši s vápníkem.

 

Každou z nich si pak případně samozřejmě můžete dle vlastního gusta dochutit ovocem, ořechy, medem, oblíbeným sirupem, čokoládou, kakaem, skořicí, semínky či jakoukoli jinou ingrediencí, kterou máte rádi a zpříjemní vám tuto vynikající chutnou snídani, svačinku či lehkou večeři.

 

Semix (SEMIX = SEmínka MIXovat = Zdravý život) je česká společnost, která už od roku 1995 vyrábí celozrnné cereálie, pekařské směsi pro výrobu špičkového pečiva, máku a dalších zdravých produktů, přičemž klade důraz na zpracování zrnin tak, aby v nich zůstaly v maximální míře zachovány veškeré živiny a minerální látky.

 

 

SLOŽENÍ:

klíčené ovesné vločky bez lepku 62 %, lupínky z naklíčené červené quinoy sušené 10 %, cukr, sušené mléko odtučněné, sušená jablka 6 %, jablečný prášek 5 %, mořská sůl, mletá skořice 0,1 %, přírodní aroma

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

ZDROJ BÍLKOVIN

VYSOKÝ OBSAH VLÁKNINY

 

Obsahuje betaglukany z ovsa.

Může obsahovat stopy vajec, skořápkových plodůsóji, arašídů a sezamu, jelikož se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky.

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.  

 

 

PŘÍPRAVA:

Obsah sáčku vsypte do misky či hrníčku, zalijte asi 150 - 170 ml horké vody nebo mléka a dobře promíchejte.

Nechte 3 - 5 minut odstát a ihned konzumujte.

 

 

Výrobce:

SEMIX PLUSO, spol. s.r.o. 

Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika   

 

 

* Příznivého účinku je dosaženo na základě denního příjmu 3 g ovesného betaglukanu.

120014

Parametry

energetická hodnota kj
1541,000000
energetická hodnota kcal
365,000000
tuky
5,400000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,900000
sacharidy
59,000000
z toho cukry
16,000000
bílkoviny
15,000000
vláknina
11,000000
sůl
0,240000
Betaglukany
2,700000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit