Složení:
100% kokosový olej / tuk (Cocos nucifera) z kontrolovaného ekologického zemědělství.
POUŽITÍ:
- Vaření: Kokosový olej je skvělá náhražka másla při alergii na mléko. Můžete ho využít místo másla do základu jíšky nebo ho přidat do polévek a kaší. Tento sněhobílý tuk dodává pokrmům snadnější stravitelnost.
- Pečení: Při pečení vánočního cukroví můžete máslo zcela nahradit kokosovým olejem. Kokosový olej dodá cukroví křehkost a lehkost. Skvěle se hodí také jako pojivo do korpusu pro cheesecake. Stačí sušenky a kokosový olej společně rozmixovat v mixéru. Olej je báječný také na pečení brambor a zeleniny v troubě při vyšší teplotě.
- Smažení: Kokosový olej se nepřepaluje, díky čemuž je stvořený na restování a smažení. Usmažit si na něm můžete sladké i slané pokrmy. Při smažení ho můžete používat opakovaně, stačí jej přefiltrovat.
- TIP: Přidejte olej společně s džemem na dalamánek místo klasického másla a užijte si zdravou a chutnou snídani.
UCHOVÁNÍ: Bio Kokosový olej bez vůně uchovávejte mimo dosah přímého slunečního záření. Přirozeně tekutý je kokosový olej při teplotě nad 24 °C. Diamantový efekt v struktuře oleje je přirozený.