

Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
Tel. 577 222 771, 608 428 085 Email: info@zdravizprirody.cz
KYSELINA CITRÓNOVÁ V POTRAVINÁŘSKÉ KVALITĚ
Kyselina citrónová je slabá kyselina, která se přirozeně vyskytuje v citrusových plodech, obzvláště v citónech, limetkách, grepech a v menším množství také v dalším ovoci a zelenině. Má mnoho využití, v potravinářském průmyslu se používá ke konzervaci potravin, protože zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, v tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucím změnám barvy a působí zde jako antioxidant. Kyselinu citrónovu najdeme v nealkoholických nápojích, džusech, víně, tucích, instantních nápojích, v marmeládě, kandovaném a mraženém ovoci, mražených mléčných výrobcích, v sýrových pomazánkách, majonéze, v salátových zálivkách a mnoha dalších potravinách. Kyselina citrónová je účinný a ekologický pomocník při ostraňování vodního kamene a usazenin.
Složení:
Citric Acid Monohydrát 8-80Mewsh Food E330
PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ SUROVINA
Použití:
Kyselina citrónouvá se používá ke konzervaci potravin jako jsou marmelády, džemy a sirupy. Je vhodná k přípravě zálivek a dresingů na saláty. Odstraňuje vodní kámen, lze s ní čistit pračky, myčky, usazeniny, rychlovarné konvice a odpady nebo odstraňovat skvrny na prádle a oblečení.
Alergeny:
Výrobek může obsahovat lepek, skořápkové plody, arašídy, sóju, sezam, oxid siřičitý a siřičitany z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.
Skladování:
Skladujte v suchu, chladu a čistotě, RH do 50%
Hmotnost: 250gr
IPJ NATUR je česká společnost ze Zlína, která se zaměřuje na výrobu a distribuci kvalitních surovin, specializuje se na sortiment zdravé výživy, BIO a bezlepkových produktů.
Výrobce:
IPJ NATUR s.r.o.
Chmelnická 194, 760 01 Zlín, Česká republika