Obrázek
Obrázek

Kyselina citronová 250g IPJ NATUR

favorite_border favorite

KYSELINA CITRÓNOVÁ V POTRAVINÁŘSKÉ KVALITĚ

 

Kyselina citrónová je slabá kyselina, která se přirozeně vyskytuje v citrusových plodech, obzvláště v citónech, limetkách, grepech a v menším množství také v dalším ovoci a zelenině. Má mnoho využití, v potravinářském průmyslu se používá ke konzervaci potravin, protože zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní, v tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucím změnám barvy a působí zde jako antioxidant. Kyselinu citrónovu najdeme v nealkoholických nápojích, džusech, víně, tucích, instantních nápojích, v marmeládě, kandovaném a mraženém ovoci, mražených mléčných výrobcích, v sýrových pomazánkách, majonéze, v salátových zálivkách a mnoha dalších potravinách. Kyselina citrónová je účinný a ekologický pomocník při ostraňování vodního kamene a usazenin. 

 

Složení: 

Citric Acid Monohydrát 8-80Mewsh Food E330

PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ SUROVINA

 

Použití: 

Kyselina citrónouvá se používá ke konzervaci potravin jako jsou marmelády, džemy a sirupy. Je vhodná k přípravě zálivek a dresingů na saláty. Odstraňuje vodní kámen, lze s ní čistit pračky, myčky, usazeniny, rychlovarné konvice a odpady nebo odstraňovat skvrny na prádle a oblečení.

 

Alergeny:

Výrobek může obsahovat lepekskořápkové plody, arašídysóju, sezam, oxid siřičitý a siřičitany z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.

 

Skladování: 

Skladujte v suchu, chladu a čistotě, RH do 50%

Hmotnost: 250gr

 

IPJ NATUR je česká společnost ze Zlína, která se zaměřuje na výrobu a distribuci kvalitních surovin, specializuje se na sortiment zdravé výživy, BIO a bezlepkových produktů.

 

Výrobce:

IPJ NATUR s.r.o.

Chmelnická 194, 760 01 Zlín, Česká republika

103338

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit